Στον τελικό ο Στέφανος! – VIDEO

tys

Μετά από ένα απίστευτο ματς που κρίθηκε στο tie break του πέμπτου σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκαμψε την αντίσταση του Αντρέι Ρουμπλιόφ και προκρίθηκε στον τελικό του NextGen ATP Finals του Μιλάνου!

Το’ πε και (σχεδόν) το έκανε ο Στέφανος!

Ο 20χρονος πρωταθλητής πήγε με έναν και μόνο στόχο στο Μιλάνο: να κατακτήσει το NextGen ATP Finals αήττητος και βρίσκεται

ένα ματς μακριά από το να το κατορθώσει!

Ο Ρώσος Αντρέι Ρουμπλιόφ έβαλε πολύ δύσκολα στον Έλληνα τενίστα με το πείσμα του και το επιθετικό του παιχνίδι, οδήγησε τον αγώνα σε συγκλονιστικό πέμπτο σετ αλλά η ποιότητα και η νοοτροπία του νικητή του Στεφ ήταν έκδηλη στο τελευταίο tie break που του χάρισε τη νίκη-πρόκριση στον τελικό με 4-3(3), 3-4(5), 4-0, 2-4, 4-3(2).

Αυτό σημαίνει ότι ο Τσιτσιπάς θα είναι παρών στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου στη διοργάνωση του Μιλάνου με αντίπαλο τον επίσης αήττητο Άλεξ Ντε Μινόρ που κέρδισε το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη στο τουρ φέτος αλλά και τον Χάουμε Μουνάρ στον έτερο ημιτελικό επίσης σε πέντε σετ!

Και οι δύο φιναλίστ έχουν προκριθεί αήττητοι στον τελικό του Σαββάτου (22:00 GR), δείγμα της απόλυτης “δικαιοσύνης” με την οποία έχουν “κερδίσει” τη θέση τους εκεί!

Οι τρεις νίκες στη φάση των ομίλων δεν θα σήμαιναν απολύτως τίποτα αν ο Τσιτσιπάς δεν παρουσιαζόταν όπως έπρεπε κόντρα στον πολύ επικίνδυνο Ρουμπλιόφ και παρότι “τα χρειάστηκε”, ο γεννημένος νικητής και μαχητής Έλληνας τενίστας έκανε εντυπωσιακό φινάλε στο ματς για να πάρει με το σπαθί του μια ακόμα φετινή νίκη.

Πλέον, το τελευταίο του ματς σε μια ασύλληπτη σεζόν όπου τα κατορθώματά του είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα, έχει την ευκαιρία να φύγει με το τρόπαιο του νικητή από το Μιλάνο ολοκληρώνοντας το 2018 με εκπληκτικό τρόπο!

Όσο και αν προηγούνταν στο σκορ και έδειχνε να απλώνει την κυριαρχία του στο σκορ ο Τσιτσιπάς, άλλο τόσο έβλεπε έναν πεισματάρη Ρουμπλιόφ να κάνει ανατροπές και να μένει “ζωντανός” στην υπόθεση νίκη!

Ο Ρώσος έπαιξε πολύ επιθετικά από τη βασική γραμμή και χρειάστηκε να συνδράμουν και οι αμυντικές αρετές του Στεφ για να μπορέσει να κάμψει την πολύ σθεναρή αντίσταση του 21χρονου Ρώσου.

Το σερβίς του Στέφανου λειτουργούσε στην εντέλεια για τρία σετ δίχως να παραχωρήσει ούτε ένα break point!

Γενικά, και οι δύο τενίστες σέρβιραν άψογα στα δύο πρώτα σετ που κρίθηκαν σε tie break με τον Στεφ να είναι εξαιρετικός στο πρώτο αλλά να πληρώνει δύο mini breaks του Ρώσου στο δεύτερο και όλα έδειχναν ότι το ματς θα κριθεί σε ελάχιστες λεπτομέρειες.

Στο 1-1, ο Στεφ πάτησε το γκάζι.

Έκανε ένα εκπληκτικό τρίτο σετ όπου έτρεχε όπου ήθελε τον Ρώσο και το πήρε με το ευρύ 4-0 πάρα πολύ γρήγορα και άνετα.

Αλλά ο Ρουμπλιόφ είναι μαχητής και δεν το παράτησε.

Άρχισαν και τα πρώτα προβλήματα στο σερβίς του Στέφανου που υπέστη δύο μαζεμένα breaks στο τέταρτο σετ και ο αντίπαλός του μπήκε ξανά στο κόλπο του ματς ισοφαρίζοντας σε 2-2 και στέλνοντας τον αγώνα στη “ρώσικη ρουλέτα” του πέμπτου σετ.

Και πάλι ο Στέφανος, χάρη σε μερικά σοβαρά λάθη του Ρώσου, προηγούνταν με 2-0 αλλά μιμούμενος τον αντίπαλό του έδωσε το break πίσω κάνοντας διπλό λάθος σε deciding point!

Τελικά, έφτασε σε match point στο 40-40 του 3-2 αλλά ο Ρουμπλιόφ, που τιμωρήθηκε με δεύτερο σερβίς λόγω δεύτερης καθυστέρησης στο να σερβίρει, δεν το αντιλήφτηκε, και έστειλε μια ρουκέτα 200 χιλ./ώρα σώζοντας την κατάσταση και στέλνοντας το ματς στο tie break.

Η πνευματική δύναμη του Στέφανου δεν…ίδρωσε στο ελάχιστο.

Ο Έλληνας αθλητής έκανε ένα εκπληκτικά ώριμο tie breaks σε όλους τους τομείς, έδειξε ποιος είναι το αφεντικό και πήρε μια, κοπιαστική μεν, νίκη δε, για την πρόκριση του στον τέταρτο φετινό του τελικό!

Σε μια τέλεια σεζόν, όπου ψηφίστηκε και σαν ο πιο βελτιωμένος τενίστας στον κόσμο, ένα έμεινε να κάνει ο Στεφ: να βάλει το κερασάκι στην τούρτα το βράδυ του Σαββάτου!

Παρασκευή, 9/11: Ημιτελικοί NextGen ATP Finals
Tsitsipas (Greece) beat Rublev (Russia) 4-3(3) 3-4(5) 4-0 2-4 4-3(2)
De Minaur (Australia) beat Munar (Spain) 3-4(5) 4-1 4-1 3-4(4) 4-2

NEXTGEN FINALS SINGLES DRAW | OOP (-1h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Στον τελικό ο Στέφανος! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα