Το πάλεψε αλλά δεν της βγήκε – VIDEO

Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στα επιτυχημένα αποτελέσματά της και ηττήθηκε στα δυο σετ από την ανώτερη Πέτρα Κβίτοβα, λέγοντας αντίο στο Miami Open των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής…

Αν και έδειξε σημάδια ανάκαμψης στο παιχνίδι της, ειδικά στο δεύτερο σετ, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αποχαιρέτησε από τον 2ο γύρο το Premier Mandatory τουρνουά του Μαϊάμι, με straight sets ήττα από την Πέτρα Κβίτοβα.

Η

Μαρία κέρδισε πέντε γκέιμς κόντρα στη Νο2 τενίστρια του κόσμου αυτή τη στιγμή και αποκλείστηκε από το τουρνουά με ψηλά το κεφάλι, μετά από 68 λεπτά αγώνα στο κεντρικό court, με σκορ 6-1, 6-4.

3️⃣rd round it is for @Petra_Kvitova! She claims the match over Sakkari, 6-1, 6-4. #MiamiOpen pic.twitter.com/6QCvK2302q

WTA (@WTA) 21 Μαρτίου 2019


Αν και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα αρκετά αβίαστα λάθη της αντιπάλου της, η 23χρονη Ελληνίδα αθλήτρια δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα, σε ένα ματς που η εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κβίτοβα, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο.

Η Τσέχα είχε εμφανώς πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα χτυπήματά της σε σχέση με την καταπονημένη Μαρία, που τους τελευταίους δυο μήνες διανύει άσχημη αγωνιστική περίοδο, και δικαιωματικά πήρε την πρόκριση για τον 3ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει κατά πάσα πιθανότητα την Ντόνα Βέκιτς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στο εναρκτήριο κομμάτι της αναμέτρησης η Μαρία μπήκε με περίσσια ενέργεια, δικαιώθηκε με την επιλογή της να αφήσει την Κβίτοβα να σερβίρει πρώτη, και έφτασε σε διπλό μπρέικ πόιντ στο πρώτο μόλις γκέιμ (15-40).

Η Τσέχα ήταν “κρύα”, όμως παρ’ όλα αυτά έδειξε την τεράστια κλάση της και με μερικές… ρουκέτες, έσωσε το σερβίς της, ξεκινώντας με το δεξί το ματς (1-0).

Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έκανε η αντίπαλός της λίγες στιγμές αργότερα.

Η Κβίτοβα δημιούργησε μια ευκαιρία για μπρέικ (30-40), παρότι η Σάκκαρη προηγήθηκε με 30-0 στο σερβίς της και πήρε προβάδισμα με μπρέικ νωρίς-νωρίς, διασφαλίζοντας το με χαρακτηριστική άνεση μάλιστα, μέχρι το επόμενο changeover (3-0).

Η Μαρία έβγαλε αντίδραση και περνώντας μερικά συνεχόμενα πρώτα σερβίς, πήρε το πρώτο της γκέιμ στον αγώνα, μειώνοντας σε 3-1. Αυτό όμως, έμελλε να είναι και το τελευταίο γκέιμ που κατέκτησε στο πρώτο σετ.

Η Κβίτοβα ανέβασε και πάλι ρυθμό και κεφαλαιοποίησε την ανωτερότητά της στο court, κερδίζοντας ακόμη τρία συνεχόμενα γκέιμς, για να φτάσει στο εμφατικό 6-1 και να βρεθεί ένα σετ μακριά από τη νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μαρία τελείωσε το πρώτο σετ με… 0 winners, σε αντίθεση με τους 12 της Τσέχας. Συνολικοί πόντοι: 27-13.

Το δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Σάκκαρη. Εκμεταλλευόμενη τα πολλά αβίαστα λάθη της Κβίτοβα, η Μαρία πήρε προβάδισμα με μπρέικ, με το καλημέρα (0-2).

Εκεί που έδειχνε όμως να ελέγχει την κατάσταση, η Τσέχα απάντησε με μπρέικ (1-2) και δεν άφησε την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να πάει στο changeover με προβάδισμα τριών γκέιμ.

Η Νο3 τενίστρια του ταμπλό στο Μαϊάμι, βρήκε και πάλι ρυθμό στο επιθετικό της παιχνίδι και με την Μαρία να έχει παθητικό ρόλο ξανά στο court, δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στο 4-2 και να γίνει το απόλυτο φαβορί για τη νίκη στα δυο σετ.

Η Σάκκαρη τα έβαλε με τον εαυτό της, αποφάσισε μετά τις παραινέσεις του προπονητή της, Τομ Χιλ, να γίνει πιο aggressive στα χτυπήματά της και έμεινε ζωντανή στον αγώνα, σώζοντας μάλιστα ματς πόιντ της Τσέχας στο 5-3.

Έχοντας αρχίσει να παίζει και πάλι καλό τένις, η Μαρία λίγο ήθελε να βάλει πολύ δύσκολα εμπόδια στην Κβίτοβα όταν σέρβιρε για το ματς (5-4), μιας και προηγήθηκε με 0-30, όμως μερικά μεγάλα πρώτα σερβίς, βοήθησαν την Τσέχα να ξεμπλέξει και να τελειώσει τη νίκη πριν μπει σε περιπέτειες, με σκορ 6-1, 6-4.

WTA MIAMI OPEN DRAW | OOP (-6h) | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Το πάλεψε αλλά δεν της βγήκε – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα