“Το στημένο ματς που κατέστρεψε την καριέρα μου”

Ο Νικολάς Κίκερ, πρώην Νο78 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, επιστρέφει το 2021 στο Tour μετά από τρία χρόνια τιμωρίας…

Ο Αργεντινός αθλητής, είχε τιμωρηθεί με εξαετή αποκλεισμό από την Tennis Integrity Unit καθώς είχε κριθεί ένοχος για στημένο αγώνα το 2015.

Μετά από απόφαση που πήρε την Τετάρτη η TIU όμως, η τιμωρία του μειώθηκε στα τρία χρόνια και από τον Ιανουάριο του 2021 θα μπορέσει να επιστρέψει στην ενεργό δράση,

για να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε.

Ο Κίκερ εξομολογήθηκε την ενοχή του, συγκινημένος, στην κάμερα της Ομοσπονδίας.

Ήταν ένα ματς στο Τσάλεντζερ της Μπαρανκίλα (Κολομβία) το 2015. Ο Αργεντινός (Νο193 τότε) είχε δεχθεί πρόταση από αγνώστους, ώστε να χάσει τον αγώνα του με αντίπαλο τον Νικολάς Λαπέντι.

Η απειρία του σε τέτοιους είδους καταστάσεις, ο φόβος που κυριάρχησε μέσα του και το άγχος για να μην τον καταλάβουν, οδήγησαν τον Κίκερ στο να γίνει αντιληπτός πολύ εύκολα από τους αρμόδιους.

Τρία χρόνια μετά, κι ενώ η καριέρα του βρισκόταν στο καλύτερο σημείο της (Νο78 στον κόσμο), “έσκασε” σαν κεραυνός εν αιθρία το ban της Ομοσπονδίας.

Δείτε το βίντεο με την εξομολόγηση του Κίκερ, που δηλώνει φανερά μετανιωμένος για εκείνη την απόφασή του, που όπως χαρακτηριστικά τονίζει, κατέστρεψε την καριέρα του:

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Το στημένο ματς που κατέστρεψε την καριέρα μου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα