Τσιτσιπάς – Σάκκαρη: Έτοιμοι για το 2ο ελληνικό νταμπλ!

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστούν στους τελικούς σε Ρότερνταμ και Αγία Πετρούπολη με στόχο δύο ελληνικούς τίτλους. 

Αυτή δεν θα είναι η 1η φορά που Τσιτσιπάς και Σάκκαρη θα αγωνιστούν σε τελικούς την ίδια εβδομάδα, καθώς είχε συμβεί και τον Μάιο του 2019 με την Σάκκαρη να κατακτά τον τίτλο στο Ραμπάτ και τον Τσιτσιπά (μια ημέρα αργότερα) τον τίτλο στο Εστορίλ. 

Η αρχή θα γίνει από τη Μαρία Σάκκαρη η οποία θα αντιμετωπίσει την Εσθονή Ανέτ Κόνταβεϊτ στον τελικό της Αγίας Πετρούπολης σε μια αναμέτρηση η οποία θα ξεκινήσει περίπου στις 15:30GR. 

Σάκκαρη και Κόνταβεϊτ

έχουν συναντηθεί ακόμη 12 φορές έχοντας από 6 νίκες η κάθε μία. Ωστόσο, η Εσθονή η οποία προέρχεται από 19 σερί νίκες σε indoor παιχνίδια, έχει κερδίσει στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις συμπεριλαμβανομένης και του τελικού της Οστράβας τον περασμένο Οκτώβριο. 

Η Σάκκαρη θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον 2ο τίτλο καριέρας (4 τελικοί) μετά από εκείνον του Ραμπάτ, ενώ η Κόνταβεϊτ τον 6ο μέσα σε 13 μήνες (13 τελικοί συνολικά). 

Όμως εκτός από τον τίτλο οι δύο φιναλίστ θα δώσουν μια μεγάλη μάχη και για την κατάταξη, καθώς σε περίπτωση που η Σάκκαρη κατακτήσει τον τίτλο θα βρεθεί και πάλι στο Νο6 του κόσμου, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η Κόνταβεϊτ θα την ξεπεράσει και θα τη ρίξει στο Νο8.

ST. PETERSBURG OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (+1h)

Ποιος θα σπάσει την κατάρα; 

Μία περίπου ώρα αργότερα (16:30GR) θα ξεκινήσει και ο τελικός στο Ρότερνταμ με τον Στέφανο Τσιτσιπά να κοντράρεται με τον Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ. Δύο φιναλίστ οι οποίοι θα παλέψουν για να σπάσει ο καθένας τη δική του κατάρα. 

Από τη μία ο Έλληνας τενίστας θέλει να δώσει ένα τέλος στο αρνητικό σερί των 7 συνεχόμενων χαμένων τελικών σε 500άρια τουρνουά, ενώ από την άλλη μεριά ο Αλιασίμ ψάχνει τον “παρθενικό” τίτλο στο Tour μετά από 8 αποτυχημένες προσπάθειες! 

Για τον Τσιτσιπά μια πιθανή κατάκτηση τίτλου θα είναι και η 1η χωρίς να έχει στο box του τον προπονητή  και πατέρα του Απόστολο Τσιτσιπά, ο οποίος όπως είναι γνωστό δεν ταξίδεψε στην ολλανδική πόλη. 

Ο Νο4 του κόσμου μπορεί να έχασε στις πρώτες 2 αναμετρήσεις με τον Αλιασίμ, ωστόσο από εκεί και πέρα μετράει 5 σερί νίκες, ενώ ο Έλληνας τενίστας έχει βγει νικητής και στον μοναδικό τελικό που έχει παίξει με τον Καναδό και πάλι σε indoor τουρνουά, το 2020 στη Μασσαλία. 

Αξίζει να σημειωθεί μόλις 2 από τις 7 μεταξύ τους αναμετρήσεις έχουν ολοκληρωθεί στα 3 sets, ενώ σε κανένα από τα 7 δεν υπήρξε ανατροπή κάτι που (παραδοσιακά) φανερώνει  πόσο σημαντική είναι η κατάκτηση του 1ου set.

ROTTERDAM SINGLES DRAW l DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Τσιτσιπάς – Σάκκαρη: Έτοιμοι για το 2ο ελληνικό νταμπλ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα