Τσιτσιπάς: “Δεν είχα ρυθμό – Ολοκληρώθηκε η συνεργασία με τον Μαρκ” (vid)

O Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στο ελληνικό Eurosport αμέσως μετά από το παιχνίδι του με τον Ντόμινικ Στρίκερ και τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του US Open, με τον Έλληνα τενίστα να τονίζει ότι δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι του, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε ότι η συνεργασία του με τον Μαρκ Φιλιππούση ολοκληρώθηκε. 

"Ένιωσα ότι ήμουν εκτός ρυθμού – Ολοκληρώθηκε η συνεργασία μου με τον Μαρκ"

Οι

δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά στο Eurosport Greece μετά την ήττα από τον Dominic Stricker #USOpen | @steftsitsipas pic.twitter.com/EEcX0zAnn5

Eurosport Greece (@EurosportGR) August 30, 2023

“Ένιωσα τα σκαμπανεβάσματα μέσα στον αγώνα. Κυρίως στο service ένιωσα ότι ήμουν υπό πίεση χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Βασικά μπορεί επειδή επέστρεφε καλά, αλλά για μένα δεν έχω θέμα με το να στριμώχνομαι τόσο πολύ με το service.”

“Για μένα ήταν μια δύσκολη υπόθεση όλο αυτό. Η αλήθεια είναι ότι στο 5-3 στο 4ο set “έσφιξα” λίγο παρόλο που υπενθύμιζα στον εαυτό μου να μείνω πιο ελεύθερος και να κρατάω τη ρακέτα μου πιο χαλαρά. Ένιωσα ότι ήμουν εκτός ρυθμού και αυτός (Στρίκερ) έπαιζε χαλαρά, χτύπαγε την μπάλα σχετικά γρήγορα. Παίξαμε σε ένα γήπεδο διαφορετικό, με διαφορετικές ταχύτητες και με διαφορετική αναπήδηση. Δυστυχώς δεν βγήκε.”

“Είναι φυσιολογικό όταν μπαίνεις μέσα στο court να έχεις άγχος και αυτό το άγχος σε ωθεί να είσαι πιο ξύπνιος μέσα στο γήπεδο με οποιονδήποτε αντίπαλο. Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι η πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια που είμαι στο Top-10, κάθε αντίπαλος σχεδόν που παίζω, έχει λιγότερη πίεση από μένα. Είναι δεδομένο. Διότι οι περισσότεροι είναι πολύ πιο μακριά από μένα στο ranking, οι περισσότεροι δεν έχουν να χάσουν τίποτα επειδή παίζουν με έναν καλύτερο παίκτη στην κατάταξη, οπότε αν υπάρχει πίεση αυτήν την πίεση θα τη νιώσω εγώ φυσιολογικά.”

“Κάποιες μέρες δεν τη νιώθω, κάποιες μέρες τη νιώθω λίγο παραπάνω, ανάλογα πόσο έχω κάνει προπόνηση, πόσο έχω προετοιμαστεί για τον αγώνα τη τακτικές που έχει δώσει ο προπονητής για να με προετοιμάσει και να μου δώσει μια εικόνα του αντιπάλου και τι επρόκειτο να κάνει και να στοχεύσει μέσα στον αγώνα.”

“Κατά τ’ άλλα κάνω ό,τι μπορώ προπονούμαι όσο μπορώ, προσπαθώ να βελτιωθώ κάθε μέρα, η ιδέα να φέρω τον Μαρκ μέσα στην ομάδα ήταν δική μου, με βοήθησε όσο μπορούσε, η συνεργασία μας έκλεισε εδώ, γι’ αυτό το καλοκαίρι όπως είχαμε αποφασίσει. Οπότε ναι από εδώ και πέρα συνεχίζω με το δικό μου τιμ που είναι μαζί μου τα τελευταία 6-7 χρόνια στο οποίο αποτελείται και από τον πατέρα μου κι εύχομαι να συνεχίσω να παίζω καλά όπως ξεκίνησα στην αρχή της χρονιάς και να τελειώσω με υψηλότερη βαθμολογία από ότι είμαι τώρα γιατί έχω πέσει η αλήθεια είναι. Μπορεί να μην έχω να υπερασπιστώ πολλούς πόντους, αλλά αυτή την εβδομάδα ήταν κάπως ευκαιρία γιατί δεν είχα πολλούς πόντους να υπερασπιστώ, αλλά έχουμε κι άλλα μπροστά κι εύχομαι η προετοιμασία να πάει καλά και το επίπεδο του τένις να ανέβει.”

Όσο για τον αδερφό του τον Πέτρο και για τη συμμετοχή τους στο διπλά ο Τσιτσιπάς είπε: 

“Είναι πολύ ενεργός. Τις τελευταίες μέρες με έχει βοηθήσει πάρα πολύ είναι από τους λίγους που με εμψυχώνουν και μου μιλάνε συνεχώς, το οποίο το εκτιμώ πολύ. Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή προσπαθεί με τον δικό του τρόπο. Θέλω πάρα πολύ να τον βοηθήσω γιατί είναι ο μικρός μου αδερφός έχω όλη τη θέληση να τον βοηθήσω και να τον σπρώξω ώστε να ανέβει κι αυτός στη δική του την καριέρα. Ότι μπήκαμε εδώ (στα διπλά) είναι για μας μαγευτική στιγμή κάτι το οποίο κάθε Grand Slam φέρνει για εμάς και φυσικά στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε μ’ ένα ματς και μετά βλέπουμε για δεύτερο, όσους πιο πολλούς πόντους μπορούμε να μαζέψουμε τόσο καλύτερο για εμάς.

The post Τσιτσιπάς: “Δεν είχα ρυθμό – Ολοκληρώθηκε η συνεργασία με τον Μαρκ” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα