Τσιτσιπάς και Μονφίς προπονήθηκαν μαζί υπό συνθήκες ΗΠΑ

10:53 3/8/2022 - Πηγή: Tennis24

Στέφανος Τσιτσιπάς και Γκαέλ Μονφίς βρέθηκαν στην ακαδημία Μουράτογλου την Τρίτη (2/8), όπου και προπονήθηκαν μαζί λίγες ώρες πριν πετάξουν για τις ΗΠΑ

Οι δύο παίκτες έπαιξαν ένα set κάτω από τον ζεστό ήλιο της γαλλικής Ριβιέρας με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 32 βαθμούς, συνθήκες τις οποίες αναμένεται να συναντήσουν και στην Αμερική. Μάλιστα αυτό είχε ως αποτέλεσμα το set να μην ολοκληρωθεί με τους

δύο παίκτες να εγκαταλείπουν το court με το σκορ να είναι 6-6 (13-13 στο tie-break).

Ο Μονφίς προηγήθηκε με 13-12, όμως μετά από ένα αβίαστο λάθος με το backhand του Γάλλου να σταματάει στο φιλέ, το σκορ έγινε 13-13 με τον Νο20 του κόσμου να κατευθύνεται στην καρέκλα του δίνοντας τέλος στο παιχνίδι λέγοντας στον Απόστολο Τσιτσιπά: “η πρώτη ισοπαλία στην ιστορία του τένις!”

Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη ισοπαλία στην ιστορία του τένις και μάλιστα σε Grand Slam, ήταν τον Μάιο του 1973 με τον Νικόλα Κελαϊδή και τον Γάλλο Ντενίς Ναζελέν να έρχονται ισόπαλοι σ’ ένα παιχνίδι το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ! 

Το set του Τσιτσιπά με τον Μονφίς κράτησε για πάνω από 90 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου προθέρμανσης) με τους δύο παίκτες να παίζουν σε υψηλές ταχύτητες δείχνοντας ότι βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. 

Από την πλευρά του ο Τσιτσιπάς είχε μια έντονη εβδομάδα η οποία ήταν…αφιερωμένη στη φυσική κατάσταση, ενώ ο Γάλλος παρουσιάζει συνεχή βελτίωση μετά από τον τραυματισμό του στο πόδι γεγονός που τον άφησε εκτός courts για 2,5 μήνες. 

Την προπόνηση παρακολούθησαν περίπου 150 άτομα, μέλη του προσωπικού και νεαροί παίκτες, με τον Γάλλο να βγάζει αρκετές σέφλι πριν αναχωρήσει από την ακαδημία με την έγκυο σύζυγό του, Ελίνα Σβιτολίνα που παρακολούθησε ολόκληρη την προπόνηση. 

Τσιτσιπάς και Μονφίς αναμένεται να αγωνιστούν στο Μόντρεαλ την επόμενη εβδομάδα (7-14/8), στη συνέχεια στο Σινσινάτι (15-21/8), ενώ αμέσως μετά θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη για το τελευταίο Grand Slam της σεζόν (29/8-11/9).

The post Τσιτσιπάς και Μονφίς προπονήθηκαν μαζί υπό συνθήκες ΗΠΑ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα