Τσιτσιπάς: “Σέβομαι την επιλογή του Τζόκοβιτς”

Ο Στέφανος Τσιτσιπας, λίγο πριν από την αναχώρησή του για την Αυστραλία από το Ντουμπάι, μίλησε στο sky sports Italia για την κατάσταση του αγκώνα του μετά από την επέμβαση του περασμένου μήνα, αλλά και για το θέμα της εμβολιαστικής κατάστασης του Νο1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς. 

“Ο αγκώνας είναι πολύ καλύτερα. Ήταν κάτι που δεν είχα βιώσει στο παρελθόν. Είμαι πολύ χαρούμενος

που η επέμβαση πήγε καλά. Είχα την τύχη να βρω, τον Φράνκ Ντένζλερ, έναν πολύ καλό γιατρό στην Ελβετία που με βοήθησε. Έχει βοηθήσει κι άλλους τενίστες οπότε στάθηκα τυχερός.”, είπε ο Τσιτσιπάς

“Για μένα είναι σαν να ξεκινάω από το μηδέν. Βρίσκομαι μπροστά σε μια νέα πρόκληση. Τα τελευταία δύο χρόνια ένιωθα πόνο στον αγκώνα μου, παρά το γεγονός ότι συνέχιζα να παίζω, μέχρι που αποφάσισα να κάνω την επέμβαση.”

“Την περασμένη εβδομάδα έπιασα ξανά ρακέτα στα χέρια μου και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Χρησιμοποιώ έναν μυ που σχεδόν δεν ήξερα ότι είχα κι αυτό γιατί δεν τον χρησιμοποιούσα για να προστατέψω την άρθρωση.”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος όπως όλα δείχνουν δεν θα αγωνιστεί στο ATP Cup με τη Σερβία, ενώ κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει και με τον Australian Open, με τον Νο1 του κόσμου να μην αποκαλύπτει την εμβολιαστική του κατάσταση. 

Θυμίζουμε ότι στο πρώτο Grand Slam της σεζόν θα συμμετάσχουν μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι παίκτες, ενώ θα υπάρξουν ελάχιστες αιτήσεις για ιατρική εξαίρεση, όπως έχει δηλώσει και ο διευθυντής του τουρνουά, Κρέγκ Τάιλι. 

“Σέβομαι την επιλογή του Τζόκοβιτς. Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να έχουν την ελευθερία να αποφασίζουν για τον εαυτό τους.”, είπε ο 23χρονος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα βρεθεί στην Αυστραλία.

Αυτό σημαίνει ότι είτε έχει εμβολιαστεί το τελευταίο 10ήμερο, μετά τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τονίζοντας ότι: “Όχι, ακόμα δεν έχω εμβολιαστεί, αλλά θα το κάνω”, είτε έχει αιτηθεί ήδη ιατρική εξαίρεση. 

Ο Έλληνας τενίστας θα συμμετάσχει κανονικά στο ATP Cup, που θα ξεκινήσει την Πρωτοχρονιά (1-9/1), ενώ από εκεί και πέρα ακολουθεί το Australian Open το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 17-30 Ιανουαρίου.

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τσιτσιπάς: “Σέβομαι την επιλογή του Τζόκοβιτς” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα