Τσιτσιπάς: “Θυσίασα πολλά για να επιστρέψω”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βγήκε νικητής από το 5ώρο-και επεισοδιακό-παιχνίδι κόντρα στον Άντι Μάρεϊ, με τον Έλληνα τενίστα να βρίσκεται στο μάτι του κύκλωνα από το κοινό του Arthur Ashe, αλλά και από τον ίδιο τον Μάρεϊ. 

Ο 23χρονος μετά το τέλος της αναμέτρηση τόνισε ότι το να επιστρέψει από το 1-2 ήταν πολύ δύσκολο και απαιτήθηκαν θυσίες για να το κάνει. 

“Δεν ήταν εύκολο. Έπρεπε να θυσιάσω πολλά για να επιστρέψω. Νομίζω ότι το κλίμα και το κοινό ήταν υπέροχο σήμερα παρακολουθώντας πολύ καλό τένις. Είναι γνωστό ότι το κοινό της Νέας Υόρκης είναι ένα από τα καλύτερα του

κόσμου. Το γεγονός ότι θα αγωνιζόμασταν μέσα σε ένα ηλεκτρισμένο πλήθος ήταν κάτι που περιμέναμε.”, δήλωσε ο Τσιτσιπάς.

Παρά τα όσα είπε για το κοινό του κεντρικού κορτ του US Open, γεγονός είναι ότι ο Έλληνας τενίστας αποδοκιμάστηκε έντονα στην αρχή του 5ου set, μετά από την 8λεπτη καθυστέρηση για toilet break, με τον Άντι Μάρεϊ, εμφανώς εκνευρισμένο, να παροτρύνει τον κόσμο. 

“Αν χρειάζεται να μου πει κάτι, θα τα πούμε οι δυο ματς για να μου δώσει να καταλάβω τι έκανα λάθος. Δεν νομίζω ότι πήγα ενάντια στους κανόνες. Έπαιξα σύμφωνα με τους κανονισμούς. Θα μιλήσουμε για να το ξεκαθαρίσουμε.” τόνισε ο 23χρονος. 

“Δεν ξέρω πως νιώθει ο αντίπαλός μου όταν είμαστε εκεί έξω. Δεν είναι η δουλειά μου αυτό. Όσο παίζω με τους κανόνες και ακολουθώ αυτά που λέει η ATP, τα υπόλοιπα είναι μια χαρά. Δεν έχω τίποτα εναντίον του. Απολύτως τίποτα.”

Όσο για το επόμενο παιχνίδι με τον Γάλλο Αντριάν Μαναρινό, ο Τσιτσιπάς δήλωσε: “Ελπίζω, κόντρα στον Μαναρινό, να είμαι σε θέση να διατηρήσω το παιχνίδι μου στο ίδιο επίπεδο, όπως έκανα σήμερα. Ας ελπίσουμε ότι θα επιστρέψω στο ίδιο κορτ.”

Όπως και ο Τσιτσιπάς, έτσι και ο Μαναρινό, επικράτησε στα 5 sets, με τον Γάλλο να επιστρέφει από το 0-2 απέναντι στον συμπατριώτη του Πιερ Ουγκ Ερμπέρ επικρατώντας με 3-6, 4-6, 6-4, 6-3, 6-3. 

Θυμίζουμε ότι ο Μαναρινό είχε εγκαταλείψει λόγω τραυματισμού, στον 1ο γύρο του Wimbledon στο 5ο set στην αναμέτρηση με τον Ρότζερ Φέντερερ. 

Τελευταία φορά που Τσιτσιπάς και Μαναρινό συναντήθηκαν στο ίδιο κορτ ήταν το 2019 στην Τζουχάι (Κίνα) με τον Έλληνα τενίστα να εγκαταλείπει την αναμέτρηση στο 3ο set (1-1). 

US OPEN MEN’S SNIGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τσιτσιπάς: “Θυσίασα πολλά για να επιστρέψω” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσιτσιπάς, “Θυσίασα,tsitsipas, “thysiasa