Τσιτσιπάς: Ξεκίνησε προετοιμασία στην Αμβέρσα (vid)

O Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται ήδη στην Αμβέρσα επιστρέφοντας μετά από 6 χρόνια στο 250άρι τουρνουά, με τον Έλληνα τενίστα και Νο1 του ταμπλό, να έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του μαζί με τον προπονητή και πατέρα του, Απόστολο Τσιτσιπά. 

Stef is already in Antwerp pic.twitter.com/tIUkKjMHHE

— Sunny (@SUNNY8X) October 13, 2023

Το συγκεκριμένο

τουρνουά είναι αρκετά ιδιαίτερο για τον Τσιτσιπά, ο οποίος μάλιστα το 2017 αν και προερχόμενος από τα προκριματικά είχε φτάσει μέχρι την ημιτελική φάση σταματώντας από τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν. 

Ωστόσο, μέχρι εκείνο το σημείο είχε κάνει απίθανα πράγματα έχοντας σημειώσει και την 1η νίκη καριέρας (ως Νο122 στην παγκόσμια κατάταξη), κόντρα σε παίκτη πρώτης 10άδας έχοντας επικρατήσει του Νο10 τότε του κόσμο και Νο1 του ταμπλό Νταβίντ Γκοφάν μπροστά στο βελγικό κοινό.

Η φετινή διοργάνωση είδε αρκετές αποσύρσεις καθώς ξεκινάει αμέσως μετά από το κουραστικό 1000άρι στη Σαγκάη, ενώ παίκτες όπως ο Σίνερ, ο οποίος έχει περάσει στα ATP Finals, προτίμησε να ξεκουραστεί αφού στη συνέχεια υπάρχει το τελευταίο 1000άρι στη σεζόν στο Παρίσι. 

Εκτός από τον Γιάνικ Σίνερ από το τουρνουά έχουν αποσυρθεί επίσης οι Ματέο Αρνάλντι, Μπόρνα Τσόριτς, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, Ούγκο Αμπέρ, Λούκα βαν Ας, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό στο τι θα κάνει και ο Σεμπάστιαν Κόρντα (παίζει ημιτελικά στη Σαγκάη), ο οποίος είναι στο Νο2 του ταμπλό.

Αυτό σημαίνει ότι ο Τσιτσιπάς είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της πρώτης 20άδας του Tour, ενώ εκτός από τον Έλληνα τενίστα στην Αμβέρσα θα αγωνιστούν παίκτες όπως ο Γιαν Λέναρντ Στρουφ, Αλεξάντερ Μπούμπλικ, Άρθουρ Φις, Γιάνικ Χάνφμαν και Ρισάρ Γκασγκέ που μπορεί να μην βρίσκονται στο Top-20 αλλά φέτος έχουν κάνει “ζημιές” στον Τσιτσιπά. 

Το τουρνουά στην Αμβέρσα θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 16-22 Οκτωβρίου. 

The post Τσιτσιπάς: Ξεκίνησε προετοιμασία στην Αμβέρσα (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα