Τζόκοβιτς: “Από τα καλύτερα παιχνίδια μου στη σεζόν” (vid)

Απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο που αγωνίστηκε απέναντι στον μεγάλο του φετινό αντίπαλο, όπως ο ίδιος χαρακτήρισε τον Κάρλος Αλκαράθ, ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά για να φτάσει στη σπουδαία νίκη με 6-3, 6-2 επί του νεαρού Ισπανού στο 2ο ημιτελικό του ATP Finals και την Κυριακή θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο του στη διοργάνωση, θέλοντας να επεκτείνει το ρεκόρ του.

“Ένα από τα καλύτερα ματς της χρονιάς υπό αυτές τις συνθήκες παίζοντας ίσως τον μεγαλύτερο αντίπαλο που είχα φέτος,

τον Κάρλος. Είχαμε κάποια επικά ματς. Στην πραγματικότητα και τα τρία ματς που παίξαμε φέτος ήταν μαραθώνιοι αγώνες . Νομίζω ότι όλοι περίμεναν, όπως κι εμείς οι ίδιοι, ότι θα είχαμε μια μακρά νύχτα, έναν μεγάλο αγώνα, έναν μακρύ αγώνα και σήμερα.

“Κατάφερα να ανεβάσω το επίπεδό μου. Όταν πέτυχα το break στο 4-3 στο πρώτο σετ, έπαιξα έναν πραγματικά άψογο αγώνα μέχρι το τέλος. Έπαιξα υπέροχο τένις, υψηλό επίπεδο, πίεσα πολύ τα σερβίς του, τον έκανα να παλέψει. Σέρβιρα πολύ καλά όταν το χρειαζόμουν” είπε ο 36χρονος από το Βελιγράδι, στη 12η συμμετοχή του σε ημιτελική φάση ATP Finals.

“Δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή για μένα, δεδομένου ότι ίσως δεν έπαιζα το καλύτερο μου τένις στις τρεις πρώτες φάσεις των ομίλων. Αλλά απόψε έπαιξα κοντά στο πολύ, πολύ καλύτερό μου” υπογράμμισε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις ομοιότητες στο παιχνίδι των Κάρλος Αλκαράθ και Ράφαελ Ναδάλ, ο Νόλε είπε: “Είναι διαφορετικοί παίκτες. Ίσως στα επίπεδα της έντασης που έχουν μέσα στο court, ναι, υπάρχει κάποια ομοιότητα. Αλλά ο Κάρλος είναι εντελώς διαφορετικός παίκτης από τον Ράφα. Είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους παίκτες που έχω αντιμετωπίσει ποτέ στην καριέρα μου. Είναι πολύ εντυπωσιακό για την ηλικία του ότι μπορεί να παίζει σταθερά καλά εδώ και αρκετά χρόνια ήδη, και είναι ο νεότερος Νο. 1 στον κόσμο που είχαμε”.

“Έχει μια λαμπρή καριέρα ήδη και νομίζω ότι είναι προφανές ότι θα έχει μια λαμπρή καριέρα γεμάτη επιτυχίες τα επόμενα χρόνια. Είναι ακόμα πολύ, πολύ νέος. Αλλά, ναι, φέρνει το καλύτερο από εμένα. Με κάνει να προετοιμαστώ για τον αγώνα όσο καλύτερα μπορώ” είπε.

Πλέον, ο Νόλε ετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (19:00GR-COSMOTE TV) απέναντι στον Γιάνικ Σίνερ, τον τενίστα που τον κέρδισε πριν λίγες ημέρες στη φάση των ομίλων.

“Τελειώνω τη χρονιά ως Νο. 1 στον κόσμο, πέτυχα πραγματικά όλους τους στόχους που είχα, έσπασα πολλά ρεκόρ, έγραψα ιστορία στο άθλημα. Φυσικά, είμαι ενθουσιασμένος με τη σεζόν. Αλλά ένα ματς ακόμα. Ελπίζω να μπορέσω να ολοκληρώσω τη σεζόν με μια άλλη νίκη”.

ATP FINALS SINGLES DRAW | DOUBLES | STANDINGS | OOP (-1h)

The post Τζόκοβιτς: “Από τα καλύτερα παιχνίδια μου στη σεζόν” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα