Τζόκοβιτς: “Δεν έχω αντιμετωπίσει ξανά κάτι τέτοιο” (vid)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ στο Wimbledon και να πανηγυρίσει τον 24ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του, αφού ο πανίσχυρος Κάρλος Αλκαράθ αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος και αποτελεσματικός στις κρίσιμες στιγμές, φτάνοντας στη νίκη στα 5 σετ, μετά από 4 ώρες και 43 λεπτά αγώνα.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Τζόκοβιτς έπλεξε το εγκώμιο

του 20χρονου Ισπανού, λέγοντας ότι είναι ένα πάντρεμα μεταξύ του ίδιου και των δύο αιώνιων, Φέντερερ-Ναδάλ ενώ παραδέχθηκε ότι δεν έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο…

“Νομίζω ότι αρκετός κόσμος τους τελευταίους 12 μήνες, υποστηρίζει ότι το παιχνίδι του Αλκαράθ έχει κάτι από τα στοιχεία του Ρότζερ, του Ράφα και εμένα. Συμφωνώ σε αυτό. Βασικά πιστεύω ότι έχει το καλύτερο από τον καθένα μας.

Έχει αυτή την ψυχική ανθεκτικότητα και ωριμότητα για κάποιον που είναι 20 ετών. Είναι αρκετά εντυπωσιακό. Έχει αυτή τη νοοτροπία Ισπανικού ταύρου της ανταγωνιστικότητας και της μαχητικότητας και της απίστευτης άμυνας που έχουμε δει με τον Ράφα όλα αυτά τα χρόνια. Και νομίζω ότι έχει μερικά ωραία μπακχάντ που έχει κάποιες ομοιότητες με τα μπακχάντ μου. Τα μπακχάντ με δύο χέρια, άμυνα, ικανότητα προσαρμογής. Νομίζω ότι αυτή ήταν η προσωπική μου δύναμη εδώ και πολλά χρόνια. Το έχει και αυτός

Δεν έχω παίξει ποτέ παίκτη σαν αυτόν, για να είμαι ειλικρινής. Ο Ρότζερ και ο Ράφα έχουν τα δικά τους προφανή πλεονεκτήματα και αδυναμίες. Ο Κάρλος είναι ένας πολύ ολοκληρωμένος παίκτης. Καταπληκτικές δυνατότητες προσαρμογής που πιστεύω ότι είναι το κλειδί για μακροζωία και για μια επιτυχημένη καριέρα σε όλες τις επιφάνειες”

View this post on Instagram

A post shared by BBC SPORT (@bbcsport)

Ο Τζόκοβιτς ελπίζει να έχει κι άλλες ευκαιρίες να αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ στο άμεσο μέλλον και ανυπομονεί για τη συνέχεια αυτού του rivalry με τον κορυφαίο της νέας γενιάς.

“Θα είναι στο tour για αρκετό καιρό. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα είμαι κοντά. Έχουμε παίξει μόνο τρία ματς. Τρεις κλειστούς αγώνες. Δύο ήδη φέτος σε μεταγενέστερες φάσεις Grand Slam. Ελπίζω να παίξουμε στο US Open. Γιατί όχι? Νομίζω ότι είναι καλό για το άθλημα, το Νο1 και το Νο2 στον κόσμο να αντικρίζουν το ένα το άλλο σε ένα θρίλερ σχεδόν πέντε ωρών, πέντε σετ. Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για το άθλημά μας γενικότερα” είπε ο Νόλε.

Όσον αφορά για το κλειδί του αγώνα, ο Τζόκοβιτς είπε πως ήταν η απώλεια του 2ου σετ στο tie break, με το οποίο ο Αλκαράθ έβαλε τέλος στο σερί 15 κερδισμένων tie breaks του 36χρονου Σέρβου.

“Θα έλεγα το tie break στο δεύτερο σετ. Το backhand μου με απογοήτευσε, για να είμαι ειλικρινής. Set point, έχασα το backhand. Έπαιξε ένα backhand που ήταν αρκετά βαθύ στο γήπεδο και είχε μια μικρή κακή αναπήδηση. Αλλά δεν έπρεπε να χάσω αυτό το χτύπημα.

“Στη συνέχεια, στις 6/6, πάλι, άλλο ένα backhand από τη μέση του γηπέδου πήγε στο φιλέ. Μόλις δύο πολύ κακά backhands. Αυτό ήταν. Το ματς μετατοπίστηκε προς την πλευρά του. Γύρισε. Απλώς ανέβασε το επίπεδό του τόσο πολύ στο τρίτο. Δεν ήμουν ο εαυτός μου για αρκετή ώρα” τόνισε.

WIMBLEDON SINGLES MEN’S DRAW | DOUBLES

The post Τζόκοβιτς: “Δεν έχω αντιμετωπίσει ξανά κάτι τέτοιο” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα