Τζόκοβιτς: “Ένα μέρος μου φεύγει με τον Ράφα – Φαβορί ο Αλκαράθ” (vid)

Συγκινητικός ο Νόβακ Τζόκοβιτς, στην επίσημη συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι το Σάββατο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον βασικό του αντίζηλο όλα αυτά τα χρόνια στο tour, Ράφαελ Ναδάλ.

Ο 36χρονος Ισπανός πρόσφατα ανακοίνωσε πως το 2024 θα είναι πιθανότατα η τελευταία του χρονιά στα courts και ο Τζόκοβιτς παραδέχθηκε ότι ένα κομμάτι του θα φύγει μαζί με τον Ράφα.

“Πάντα έλεγα ότι είναι ο κύριος αντίπαλός μου. Όταν ανακοίνωσε ότι θα έχει την τελευταία χρονιά στην καριέρα του, ένιωσα ένα κομμάτι μου να φεύγει μαζί του. Λόγω της αντιζηλίας που έχουμε όλα

αυτά τα χρόνια, μπορώ να πω ότι ο Ράφα είναι ένας από τους ανθρώπους που είχαν τη μεγαλύτερη επιρροή σε εμένα και στην εξέλιξη της καριέρας μου” είπε χαρακτηριστικά ο Νόλε.

“Σίγουρα αποτελούσε μεγάλο κίνητρο για μένα να συνεχίσω να παίζω, να αγωνίζομαι και να συνεχίσουμε να πιέζουμε ο ένας τον άλλον για να πετύχουμε περισσότερα, για το ποιος θα κερδίσει περισσότερα. Η ανακοίνωση του Ράφα με έκανε να αναρωτιέμαι και για τη δική μου καριέρα, για το πόσο ακόμα πρέπει να αγωνίζομαι” συμπλήρωσε ο 36χρονος Σέρβος.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει μπροστά του μια ευκαιρία να κατακτήσει τον 23ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του και να ξεπεράσει τον Ναδάλ καθώς και να γίνει ο μοναδικός που έχει στην κατοχή του, τουλάχιστον από τρεις τίτλους σε καθένα από τα τέσσερα Major της σεζόν.

“Δεν είναι μυστικό πως ένας από τους λόγους για τους οποίους ακόμα παίζω επαγγελματικό τένις, είναι να σπάσω περισσότερα ρεκόρ και να γράψω ιστορία στο τένις. Είναι πολύ μεγάλο κίνητρο και έμπνευση για μένα αυτό” πρόσθεσε.

Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, παραδέχθηκε ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και είναι έτοιμος να διεκδικήσει τον 3ο τίτλο του στο Παρίσι.

“Δεν έχω σωματικά θέματα που με απασχολούν. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Ήθελα να είμαι καλά, ερχόμενος σε ένα Grand Slam. Ξέρω πως να προσεγγίζω ένα μεγάλο τουρνουά. Ξέρω πως να ζω κάθε μέρα σε ένα τέτοιο τουρνουά. Ελπίζω να προχωρήσω βαθιά στο Παρίσι” τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσο για τον ποιον θεωρεί φαβορί για τον τίτλο στο Παρίσι ο Τζόκοβιτς ονόμασε τον Κάρλος Αλκαράθ βάσει την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο 20χρονος Ισπανός.

“Είναι ο Νο1 του κόσμου, είναι ο παίκτης που έχει κερδίσει τους πιο σημαντικούς τίτλους στη φετινή χωμάτινη περίοδο. Μπορεί να έχει κερδίσει ένα Slam κι εγώ 22, αλλά αυτή τη στιγμή είναι το μεγάλο φαβορί.”, είπε ο Τζόκοβιτς.

“Αυτή τη στιγμή είναι σε καλύτερη κατάσταση από μένα με δεδομένο των νικών που έχει σημειώσει τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο, τα Grand Slams είναι σαν να παίζεις σε διαφορετικό άθλημα. Είναι best-of-5 κι έχω την εμπειρία, αλλά μέχρι να βρεθούμε αντίπαλοι στο court δεν γνωρίζουμε αν αυτό θα αλλάξει τις ισορροπίες. Επομένως από αγωνιστικής κατάστασης ναι είναι το Νο1 φαβορί.”

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Τζόκοβιτς: “Ένα μέρος μου φεύγει με τον Ράφα – Φαβορί ο Αλκαράθ” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα