Τζόκοβιτς: “Ο Πολ παίζει το τένις της ζωής του”

Το μόνο που μπορεί να προβληματίζει λίγο τον Νόβακ Τζόκοβιτς ενόψει του δεύτερου ημιτελικού της Παρασκευής στη Μελβούρνη κόντρα στον Τόμι Πολ, είναι το γεγονός ότι συναντάει για πρώτη φορά στην καριέρα του τον 25χρονο Αμερικανό.

Ο Σέρβος που βρίσκεται δύο νίκες μακριά από την ισοφάριση του ρεκόρ των 22 Grand Slam του Ράφαελ Ναδάλ και της θριαμβευτικής επιστροφής του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αντιμετωπίσει τον πρωτάρη σε ημιτελική φάση Grand Slam με αποκλειστικό

στόχο την πρόκριση στον 10ο τελικό του στο Australian Open.

Αν και δεν έχει συναντήσει ξανά τον 25χρονο από το Νιού Τζέρσει, ο Νόλε ξέρει τι να περιμένει και φαίνεται πως έχει παρακολουθήσει τον Πολ στην απρόσμενη κούρσα του στην Αυστραλία.

“Τον έχω παρακολουθήσει να παίζει λίγο, ειδικά σε αυτό το τουρνουά. Παίζει, πιθανότατα, το τένις της ζωής του. Πολύ εκρηκτικός, πολύ δυναμικός παίκτης. Γρήγορος και σταθερός στο backhand. Του αρέσει να πατάει στο γήπεδο και να ορίζει τον πόντο με το forehand του. Έχει σπουδαία κίνηση στο σερβίς. Νομίζω ότι μπορεί να κάνει όλα τα είδη σερβίς. Πολύ ολοκληρωμένος παίκτης” είπε ο Τζόκοβιτς για τον επόμενο αντίπαλό του.

Μπορεί να δείχνει πως υπολογίζει πολύ στις ικανότητες του Πολ, ωστόσο ο Τζόκοβιτς γνωρίζει πολύ καλά ότι όλα εξαρτώνται από τον ίδιο.

Παρά το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στο αριστερό πόδι, ο χαρισματικός Σέρβος δεν έχει αντιμετωπίσει ιδιαίτερα θέματα μέσα στο court και θυμίζει τον τενίστα που εδώ και περίπου μια 10ετια, κυριαρχεί των αντιπάλων του στο tour.

Ο Νόλε είναι το απόλυτο φαβορί, όχι μόνο για την πρόκριση στον τελικό αλλά και για τον 10ο τίτλο του στη Μελβούρνη και 22ο Grand Slam της καριέρας του, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να αποτελεί, ίσως, τη μοναδική απειλή του Σέρβου προς τη χρυσή ιστορία.

Από την άλλη, ο Τόμι Πολ προσεγγίζει αυτό το ματς με περίσσιο θράσος και άγνοια κινδύνου…

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Είναι πολύ cool. Νομίζω ότι είναι πολύ ωραίο που παίζω με τον Νόβακ στον πρώτο μου ημιτελικό. Με αυτόν πιθανότατα θα ήθελα να παίξω. Σίγουρα θα είχα περισσότερες πιθανότητες απέναντι στον Ρούμπλεφ, αλλά είναι υπέροχο που παίζω με τον Νόβακ”.

H αναμέτρηση του Τζόκοβιτς με τον Πολ θα διεξαχθεί στις 10:30GR το πρωί της Παρασκευής, μετά τον πρώτο ημιτελικό του Τσιτσιπά με τον Χατσάνοφ.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής

ROD LAVER ARENA
05:30GR 3-Stefanos Tsitsipas (Greece) v 18-Karen Khachanov (Russia)
10:30GR 4-Novak Djokovic (Serbia) v Tommy Paul (USA)

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (+9h)

The post Τζόκοβιτς: “Ο Πολ παίζει το τένις της ζωής του” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα