Βαβρίνκα: “Ο Ρότζερ ήταν σαν μεγάλος αδερφός για μένα”

Για τη μεγάλη επιρροή που είχε στην καριέρα και την τενιστική του εξέλιξη ο Ρότζερ Φέντερερ, μίλησε ο Στάνισλας Βαβρίνκα.

Ο 35χρονος Ελβετός που έζησε για πολλά χρόνια στην σκιά του κορυφαίου συμπατριώτη του, χαρακτήρισε σαν “μεγάλο αδερφό” τον Φέντερερ και τον ευχαρίστησε για όσα του έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια, στην κοινή τους πορεία στο επαγγελματικό τένις.

“Μου δίδαξε πολλά. Ήταν σαν ένας μεγάλος αδερφός για μένα. Όταν μπήκα στο tour, ήταν ήδη Νο1 στον κόσμο και είχε κερδίσει μερικά

Grand Slam. Πάντα μου άρεσε να μαθαίνω από άλλους” είπε χαρακτηριστικά ο Stan the Man στη L’Illustre.

Ο Βαβρίνκα είχε την ατυχία να μεγαλώσει μαζί με τρεις από τους καλύτερους στην ιστορία, Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς και παρ’ότι τα περιθώρια ήταν πολύ στενά, κατάφερε να κατακτήσει τρεις Grand Slam τίτλους (Australian Open 2014, Roland Garros 2015, US Open 2016).

Όπως τόνισε στη συνέντευξή του, οφείλει πολλά στους Big Three που τον ανάγκασαν να γίνει καλύτερος τενίστας για να μπορέσει να τους αντιμετωπίσει στις μεγάλες σκηνές.

“Οφείλω πολλούς από τους Grand Slam τίτλους στους Big Three. Ήμουν ο τενίστας που προπονήθηκε περισσότερο μαζί τους. Τους έβλεπα, παρακολουθούσα πολλά παιχνίδια τους. Στην αρχή της καριέρας μου, είχα τη δυνατότητα να μου δίνει συμβουλές ο Ρότζερ, πριν από παιχνίδια με μεγάλους αντιπάλους. Ήταν σαν τον μεγάλο μου αδερφό στο tour” πρόσθεσε ο Βαβρίνκα.

Ο τενίστας με ένα από τα πιο ωραία one handed backhands στο tour, αναφέρθηκε και στη σπουδαιότερη συμβουλή που του έχει δώσει ποτέ ο Φέντερερ.

“Μου έχει πει να ζω το παρόν. Ο Ρότζερ, παίζει 20 χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο, προπονείται καθημερινά, έχει ταξιδέψει παντού, δουλεύει σκληρά κι όμως καταφέρνει να έχει μια απίστευτη ηρεμία”

The post Βαβρίνκα: “Ο Ρότζερ ήταν σαν μεγάλος αδερφός για μένα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα