Βιέννη: Εκκίνηση για Τσιτσιπά και Ρούμπλεφ

Το πρόγραμμα της 2ης ημέρας στη Βιέννη έχει ελληνικό χρώμα με τον Στέφανο Τσιτσιπά να κάνει πρεμιέρα το απόγευμα της Τρίτης (ΝΒ 18:30 GR) κόντρα στον πρωταθλητή του 2019, Ντόμινικ Τιμ, στο παιχνίδι που αναμφίβολα ξεχωρίζει από το…μενού της ημέρας. 

Ένα “ραντεβού” που άργησε για μια εβδομάδα καθώς οι δυο τους ήταν πολύ πιθανό να παίξουν και στην Αμβέρσα, με τη νίκη του Γιάνικ Χάφμαν κόντρα στον Τιμ να…χαλάει τη συνάντηση. Τσιτσιπας

και Τιμ μετρούν από 5 νίκες στις 10 μεταξύ τους αναμετρήσεις, με τις δύο τελευταίες (και οι δύο φέτος) να είναι άκρως δραματικές σε Madrid Open και Wimbledon με τον Τσιτσιπα να επιβιώνει και στις δύο επικρατώντας σε 3 και 5 sets αντίστοιχα. 

Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο είτε τον Αυστραλό Αλεκσάνταρ Βούκιτς, είτε τον προερχόμενο από τα προκριματικά Τσέχο, Τόμας Μάχατς που θα αγωνιστούν στο Claubandich Court σε μια αναμέτρηση που αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 16:00 GR. 

Η αυλαία στη Βιέννη θα ανοίξουν την Τρίτη στο κεντρικό court οι Αντρέι Ρούμπλεφ και Αλεξέι Πόπιριν στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση η οποία θα ξεκινήσει στις 15:30 GR. Ο Ρώσος και Νο3 του ταμπλό, που είχε κατακτήσει τον τίτλο το 2020 (χωρίς να χάσει set), μετράει 17-5 στις πρεμιέρες φέτος και θα συναντήσει έναν παίκτη που θέλει μια νίκη ακόμα για να φτάσει στις 23 μέσα στη σεζόν (νέο προσωπικό ρεκόρ), αλλά κι έναν παίκτη που φέτος μετράει 3-1 κόντρα σε παίκτες της πρώτης 10άδας. 

Αμέσως μετά και πριν από την αναμέτρηση του Τσιτσιπά με τον Τιμ, θα ακολουθήσει το ματς του Φράνσις Τιάφο με τον Ντάνιελ Έβανς. Ο Αμερικανός ήταν ένας από τους πολλούς παίκτες που αποχώρησαν νωρίς από το ασιατικό swing χάνοντας τόσο στην πρεμιέρα του στη Σαγκάη, όσο και σε εκείνη του Τόκιο. 

Ωστόσο, επιστρέφει σε ένα τουρνουά στο οποίο το 2021 είχε κάνει μια εξαιρετική πορεία, ξεκινώντας από τα προκριματικά φτάνοντας μάλιστα μέχρι τον τελικό σταματώντας πάνω στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Μέχρι εκείνο το σημείο όμως είχε αποκλείσει το Νο1 του ταμπλό, Στέφανο Τσιτσιπά (2ο γύρο), αλλά και τον Γιάνικ Σίνερ στα ημιτελικά. 

Από την πλευρά του ο Ντάνιελ Έβανς προέρχεται επίσης από μια δύσκολη ασιατική περίοδο, η οποία όμως συνοδεύτηκε από δύο ήττες κόντρα σε Κάρλος Αλκαράθ (Σαγκάη) και Γιάνικ Σίνερ (Πεκίνο), ωστόσο η μοναδική πρόκριση που πήρε ήταν στον 35χρονο Καζάκο Μικχαϊλ Κουκούσκιν που εγκατάλειψε στις αρχές του 2ου set

Οι δύο παίκτες έχουν συναντηθεί 7 φορές στο παρελθόν με τον Τιάφο να έχει ελαφρύ προβάδισμα (4-3), αλλά τον Έβανς να έχει επικρατήσει στην τελευταία τους συνάντηση τον περασμένο Αύγουστο στο Citi Open της Ουάσιγκτον. 

Στο τελευταίο παιχνίδι του κεντρικού court ο φορμαρισμένος και ημιφιναλίστ της Βιέννης (2022), Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με τις δύο παρουσίες σε ημιτελική φάση στα τελευταία 3 τουρνουά (Τσενγκντού, Σαγκάη), έχοντας σημειώσει μεγάλες νίκες όπως αυτή κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ (Σαγκάη) και Χόλγκερ Ρούνε (Πεκίνο), θέλει να συνεχίσει το εντυπωσιακό του ρεκόρ καθώς μετράει 19-2 σε πρεμιέρες τη φετινή σεζόν με τις δύο ήττες να προέρχονται από τον Ζβέρεφ (Σινσινάτι) και τον Κούμπλερ (Indian Wells) σ’ έναν αγώνα όπου ο Βούλγαρος εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού. 

Αντίπαλος του θα είναι ο Λορέντζο Μουζέτι, που μπορεί φέτος να έχει παίξει σε 3 ημιτελικούς και να έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του (Μόντε Κάρλο) κερδίζοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ωστόσο φέτος μετράει 5-12 κόντρα σε παίκτες από την πρώτη 20άδα. 

Οι δυο τους έχουν συναντηθεί μόλις μια φορά το 2021 στο Ακαπούλκο εκεί όπου ο Ιταλός επικράτησε του Ντιμιτρόφ στα 2 sets για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. 

Από εκεί και πέρα στο πρώτο παιχνίδι του Claubandich Court (14:00 GR) θα αναμετρηθούν ο Νο6 του ταμπλό Τόμι Πολ κόντρα στον Γάλλο και προερχόμενο από τα προκριματικά Αλεξάντερ Μίλερ, ενώ το πρόγραμμα θα κλείσει με την αναμέτρηση του Αργεντίνου Φεντερίκο Σερούντολο με τον Λορέντζο Σονέγκο.

Ο Ιταλός, που έφτασε μέχρι τον τελικό της Βιέννης το 2020 αποκλείοντας μάλιστα τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ξεκίνησε την πορεία του φέτος από τα προκριματικά όπου ηττήθηκε στον 2ο αγώνα του από τον Αλεξάντερ Μίλερ και μπήκε στο κυρίως ταμπλό ως lucky loser

ERSTE BANK OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Βιέννη: Εκκίνηση για Τσιτσιπά και Ρούμπλεφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα