Ξανά ντοπέ η Λεπτσένκο

16:14 6/3/2022 - Πηγή: Tennis24

Η Αμερικανίδα (γεννημένη στο Ουζμπεκιστάν) Βαρβάρα Λεπτσένκο τιμωρήθηκε με 4 χρόνια από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) η οποία την έκρινε ένοχη για αδίκημα ντόπινγκ. 

Η Νο128 του κόσμου, είχε μείνει εκτός court από τον περασμένο Αύγουστο (μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση), ωστόσο η εντολή αυτή μετατράπηκε σε 4ετή αποκλεισμό από όλες τις εκδηλώσεις. 

H Λεπτσένκο βρέθηκε θετική σε αδραφινίλη ή μοδαφινίλη, δύο απαγορευμένες ουσίες, τον περασμένο Ιούλιο στο Grand Prix της Ουγγαρίας

μετά από δείγμα ούρων. 

Στο δικαστήριο η Λεπτσένκο τόνισε στην ακρόαση ότι δεν πήρε σκόπιμα το συγκεκριμένο φάρμακο που περιλάμβανε μία από τις δύο ουσίες, ωστόσο το δικαστήριο έκρινε τα αποδεικτικά στοιχεία ασαφή και ανεπαρκή. 

Ως εκ τούτου η Λεπτσένκο τιμωρήθηκε με 4 χρόνια αποκλεισμό από τα courts κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να επιστρέψει τον Αύγουστο του 2025 όταν θα είναι 39 ετών…

Αυτή είναι η 2η φορά που η 35χρονη βρίσκεται θετική σε ντόπινγκ τεστ, μετά το 2016 και το περίφημο μελδόνιο, ωστόσο εκείνη η παράβαση δεν θεωρήθηκε δική της υπαιτιότητα. 

Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα της Λεπτσένκο ήταν όταν μπήκε για πρώτη φορά στις καλύτερες 20 του κόσμου (Νο19) τον Οκτώβριο του 2012, αλλά και ο ημιτελικός στο διπλό του Australian Open (2013). 

The post Ξανά ντοπέ η Λεπτσένκο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα