Ξεκίνησε η δράση στη Θεσσαλονίκη

21:53 8/4/2024 - Πηγή: Tennis24

Η αγωνιστική δράση στο διεθνές τουρνουά U16 της Tennis Europe που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στα χωμάτινα γήπεδα της Les Raquettes Tennis Academy, ξεκίνησε την Τρίτη με τους αγώνες του κυρίως ταμπλό στα μονά σε

αγόρια και κορίτσια. 

Στην κατηγορία των αγοριών είχαμε 11 ελληνικές προκρίσεις με τον Απόστολο Τζίμκα να επικρατεί του Σκοπιανού Φίλιπ Μιτέφκσι με 6-4, 7-5 παίρνοντας την πρόκριση για τη φάση των “32” εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Τούρκο και Νο1 του ταμπλό Ζίγια Άιμπερκ Αϊντίν που πέρασε bye απο τον 1ο γύρο. 

Την πρόκριση εξασφάλισε και ο Γιώργος Γκλαβάς μετά τη νίκη του κόντρα στον Γιώργο Μπούσκο με 6-7(3), 6-1, 6-3 μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ο Γκλαβάς στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Βούλγαρο και Νο11 του ταμπλό Βίκτορ Ατανάσοφ.

Στα 3 sets κρίθηκε και η αναμέτρηση του Φοίβου Φάσσα με τον Αλέξανδρο Σιδέρη με τον πρώτο να παίρνει τη νίκη με 2-6, 6-4, 6-2 και στους “32” θα παίξει κόντρα στον Νο5 του ταμπλό Ραφαήλ Αντώνιο Γακόπουλο.

Στους “32” θα βρεθεί και ο Απόστολος Τουμπανιάρης μετά τη νίκη του κόντρα στον Φίλιππο Αϊβάζη με 6-0, 6-0, με τον επόμενο αντίπαλο να είναι ο Νο3 του ταμπλό Παναγιώτης-Γεράσιμος Γραμματικάκης. 

Νίκη με straight sets για τον Θησέα Σιδεράκο απέναντι στον Τούρκο Ντορούκ Ρετσέπ Πάλα με 6-2, 6-2 και τον νεαρό Έλληνα τενίστα να κοντράρεται στην επόμενη φάση με τον Βούλγαρο και Νο14 του ταμπλό Ντίμιταρ Κονάτσιεφ. 

Ο Νίκος Σερέτης κέρδισε τον Σταύρο Αντώνιου με 6-3, 6-3, ενώ και ο Κωνσταντίνος Μπερνίτσας επικράτησε του Μάξιμου Παναγιώτη Δημητρακά με 6-3, 6-1 με τους δύο παίκτες να εξασφαλίζουν την πρόκριση στον 2ο γύρο. Εκεί ο Σερέτης θα παίξει με τον Σκοπιανό και Νο12 του ταμπλό Ματέι Ποπόφ, ενώ ο Μπερνίτσας θα αγωνιστεί κόντρα στον Βούλγαρο και Νο6 του ταμπλό Μπόρις Νάτσεφ. 

Νίκη και για τον Λεωνίδα Χαϊδεμένο που κέρδισε τον Νικόλα Στόγιο με 6-1, 6-0 και στη συνέχεια θα παίξει κόντρα στον Νο8 του ταμπλό Αλέξανδρο Νούλα, ενώ την πρόκριση εξασφάλισε και ο Κωνσταντίνος Καλπαξίδης μετά τη νίκη του κόντρα στον Βούλγαρο Ίλκο Μαλίνοφ με 6-2, 6-3 με τον επόμενο αντίπαλό του να είναι ο Τούρκος και Νο9 του ταμπλό Λέο Οζάν Σέχαν. 

Τέλος, στον επόμενο γύρο θα βρεθεί τόσο ο Κωνσταντίνος Παπαναστασίου, που κέρδισε τον Τούρκο, Μπάρις Σεζγκίν με 6-2, 6-2, όσο και ο Φίλιππος Μάλλιος που επικράτησε του Θοδωρή Σαπτσόγλου με 6-2, 6-3. 

Στους “32” ο Παπαναστασίου θα αντιμετωπίσει τον Βούλγαρο και Νο4 του ταμπλό Σαμουίλ Πέσεφ, ενώ ο Μάλλιος θα παίξει κόντρα στον επίσης Βούλγαρο και Νο7 του ταμπλό, Μάρτιν Μπόνεφ. 

Πρεμιέρα είχαμε και στο κυρίως ταμπλό των κοριτσιών όπου είχαμε 8 ελληνικές προκρίσεις για την επόμενη φάση. Η Αθανασία Τσακίρη κέρδισε την Ρωσίδα Μαρία Μουρατόβα με 6-4, 6-3 και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει την Νο1 του ταμπλό, Κατερίνα Ουσταμπασίδου, που πέρασε bye από τον 1ο γύρο. 

Νίκη με straight sets σημείωσε η Ειρήνη-Ραφαέλα Καναβαράκη κόντρα στην Σκοπιανή Ιρίνα Πιστόλοβα με 6-4, 6-2 και στη συνέχεια θα βρει μπροστά της την Νο11 του ταμπλό Κωνσταντίνα Βολονάκη. 

Με νίκες ξεκίνησαν η Αναστασία Μπαμπαρούτση και Ματθίλδη Μπετιχάβα, με την Μπαμπαρούτση να επικρατεί της Ολυμπίας Σωτηρίας Κοπαΐδου με 6-0, 6-1, ενώ η Μπετιχάβα κέρδισε την Χριστίνα Τζεβελέκου. 

Στον επόμενο γύρο η Μαμπαρούτση θα παίξει απέναντι στη Βουλγάρα και Νο8 του ταμπλό Νικόλ Νούνεβα, ενώ η Μπετιχάβα θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή και Νο16 του ταμπλό, Αναστασία Ιεζέρσκα. 

Στις “32” θα βρεθεί και η Μαρία Ιωάννου μετά τη νίκη της κόντρα στην Ελένη Αθανασοπούλου με 6-2, 6-3 και στην επόμενη φάση θα κοντραριστεί με την Σκοπιανή και Νο5 του ταμπλό, Σάρα Μιτέφσκα, ενώ την πρόκριση πήρε και η Αναστασία Χριστοφορίδου που νίκησε την Μιράντα Άννα Μπαρμπαρούση με 6-0, 6-0 και στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει τη Βουλγάρα και Νο14 του ταμπλό Αντονία Στάνεβα. 

Την πρόκριση εξασφάλισε και η Ευθαλία Ανδριανού, που κέρδισε την Σουηδή Μπόνι Βαρντ με 6-2, 6-1, αλλά και η Βασιλική Μπλέτση που επικράτησε της Ελισάβετ Απέργη με 6-0, 6-1. Η Ανδριανού στον επόμενο γύρο θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Νο4 του ταμπλό Χρυσούλα Παρασκευόπουλου, ενώ η Μπλέτση θα παίξει κόντρα στην Πολωνή και Νο12 του ταμπλό Ζοφία Άννα Γιανούζ.

Τέλος, η Ζωή Κεφαλά εξασφάλισε το εισιτήριο για τις “32” μετά τη νίκη της στο ματς με την Τόμι Ζάχου με 6-1, 6-0 και στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει την Δανή και Νο13 του ταμπλό Κλάρα Μίλερ Βίλστρουπ. 

The post Ξεκίνησε η δράση στη Θεσσαλονίκη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα