Υπέρ της συγχώνευσης ATP και WTA ο Βιλάντερ!

Ο Ματς Βιλάντερ προβλέπει μια πολύ δύσκολη περίοδο για το τένις όταν αποσυρθούν οι Big3 και βλέπει ως μια “μερική” λύση σε αυτό το πρόβλημα στη συγχώνευση ATP και WTA.

To Tweet που έκανε ο Ρότζερ Φέντερερ πριν από μερικές μέρες “πετώντας” την ιδέα περί συγχώνευσης ATP

και WTA έχει προκαλέσει, όπως αναμενόταν, αντιδράσεις με μερικούς ανθρώπους του τένις να εκφράζουν τις αμφιβολίες τους, άλλους να συμφωνούν με τον “Βασιλιά”.

Στη δεύτερη κατηγορία, υπέρ δηλαδή της συγχώνευσης των δύο τουρ, τάσσεται ο επτάκις πρωταθλητής Grand Slam, Ματς Βιλάντερ συνδέοντας αυτήν την ιδέα με την κρίσιμη περίοδο που θα περάσει ειδικά το αντρικό τένις τα επόμενα χρόνια.

“Η πικρή αλήθεια είναι ότι σε ένα με δύο χρόνια, το τένις θα χάσει τον καλύτερο τενίστα όλων των εποχών που είναι φυσικά ο Ρότζερ Φέντερερ. Έχουμε μια καινούρια “φουρνιά” παικτών που είναι βεβαίως συναρπαστικοί αλλά σίγουρα τους λείπει το εκτόπισμα που έχουν οι Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς”.

“Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το brand του τένις με σκοπό να προσελκύσουμε νεαρότερο ακροατήριο. Πιστεύω ότι τα combined τουρνουά θα βοηθήσουν στην καλύτερη προώθηση των νέων τενιστών και τενιστριών”.

“Το τένις ήταν πάντα πρωτοπόρο στο θέμα της ισότητας της αμοιβής μεταξύ αντρών και γυναικών. Ίσως, ήρθε η ώρα να δούμε μια ανάλογη προσπάθεια ενοποίησης και σε οργανωτικό επίπεδο. Θα χρειαστεί ευελιξία και από τις δύο πλευρές, θα ελεγχθούν δημογραφικά στοιχεία και προσαρμογές στο τι θέλει η αγορά του τένις. Πρέπει να προσελκύσουμε τη νεολαία. Ο μέσος φίλος του τένις τώρα είναι άνω των 50 ετών”.

“Δυστυχώς, φαίνεται ότι φέτος θα χάσουμε μια χρονιά που θα ήταν ίσως σημαντική για τον ιστορικό του μέλλοντος αλλά, στην τελική, ποιος νοιάζεται για το ποιος θα καταλήξει με περισσότερα Slam;”.

“Το διάλειμμα αυτό πληγώνει τον Νόβακ γιατί μπορούσε να πλησιάσει τον Ρότζερ που δεν γίνεται φυσικά νεότερος. Από την άλλη, πληγώνει και τη νέα γενιά γιατί χρειαζόταν τον ανταγωνισμό για να δείξει αν μπορεί να ξεπεράσει τους παλιούς” κατέληξε ο Βιλάντερ.

Κώστας Αϊτάκης

The post Υπέρ της συγχώνευσης ATP και WTA ο Βιλάντερ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα