Δεν πετάμε πάλι τίποτα!

Προχωρώντας πάλι στους δρόμους της πόλης συχνά βλέπω στα σκουπίδια ρούχα πεταμένα, ρούχα που πριν κάποιες ώρες θα μπορούσαν να ήταν αξιοποιήσιμα αλλά πλέον δε θεωρούνται τίποτα άλλο παρά σκουπίδια.

Η κρίση, θα έπρεπε να μας είχε διδάξει, πως η ανακύκλωση ακόμα και ρούχων είναι σπουδαία, είναι μία ανθρωπιστική πράξη, μία πράξη ευθύνης, καθώς υπάρχουν συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες, μετανάστες και άνθρωποι εν γένει άποροι, που έχουν ανάγκη αυτά τα ρούχα που με τόση ευκολία τα πετάμε στα σκουπίδια.

Επίσης, είναι ανακουφιστικό, να ξεκαθαρίζουμε

επιτέλους τις ντουλάπες μας. Πρέπει κάποια στιγμή να το πάρουμε απόφαση πως αποκλείεται να χωρέσουμε στο τζιν που είχαμε όταν ήμασταν έφηβες και πως έχουμε χρέος να κρατάμε ρούχα που είναι χρηστικά και αναγκαία.

Αφού ξεκαθαρίσουμε τα ρούχα που δε θέλουμε, είναι καλό να τα πλύνουμε, να τα σιδερώσουμε και να τα προσφέρουμε με όλη μας την αγάπη καθαρά και ταξινομημένα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, στα τηλέφωνα 2105239465 και 2105246516

Στους Γιατρούς του Κόσμου: http://www.mdmgreece.gr/

Στο Χαμόγελο του Παιδιού: http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=37&la=1

Επίσης με την εκκλησία της γειτονιάς μας, η προσφορά χωρίς ανταπόδοση μπορεί να αποτελέσει το αντίδοτο στην κρίση αι στο τέλος της ημέρας να μας κάνει να νιώθουμε λίγο καλύτεροι άνθρωποι.

Keywords
Τυχαία Θέματα