Επιστροφή στην αισιοδοξία, στην ομορφιά της ζωής!

13:33 1/7/2012 - Πηγή: Ntynomai

Οι άνθρωποι έχουμε τα πάντα κοινά, τον ήλιο, τη ζωή, τα γηρατειά, το χαμόγελο και το κλάμα, το φεγγάρι, μόνο που συχνά το ξεχνάμε μέσα στην περιπέτεια της καθημερινότητας.

Το φεγγάρι, η λάμψη του, η δύναμη του, το τραγουδάκι που μας έλεγε η μητέρα μας, όταν ήμασταν μικροί, φεγγαράκι μου λαμπρό, η φύση ναι κοινή, τα αστέρια, οι χαρές και οι λύπες της ζωής μας, άλλοι πιο εύκολα άλλοι πιο δύσκολα, όμως ναι αυτό το φεγγάρι δε θα μας το πάρει κανείς.

Περπατάμε πια σκυφτοί και ξεχάσαμε τις ομορφιές της ζωής που είναι εκεί πάνω στον ουρανό, σαν τότε που καθόμασταν σε μία παραλία με τον αγαπημένο μας, σαν τότε που απολαμβάναμε ένα ποτήρι κρασί κοιτάζοντας το από τη βεράντα μας, στο κατάστρωμα ενός πλοίου, ναι, σηκώστε το κεφάλι στον ουρανό, ένα αστέρι θα πέσει και θα κάνεις μία ευχή. Θα κλέψεις το φεγγάρι.

Περισσότερο από ποτέ αυτό το καλοκαίρι έχουμε ανάγκη από χρώμα, ρίγες, παιχνιδιάρικη διάθεση, ναι, έχουμε ανάγκη να ομορφύνουμε τις μέρες μας.


[Περισσότερα]
[Περισσότερα]
[Περισσότερα]

Ξεθάψτε από τις ντουλάπες σας όποιο ρούχο έχετε σε ναυτικό στυλ και συνδυάστε το με κόκκινο, φωτεινό δυνατό, σαν το κόκκινο του φεγγαριού.

Εμπνευστείτε από το street style που κάνει θραύση. Δείτε, συνδυάστε, τολμήστε, χρώμα και πάλι χρώμα, σε όλες τις αποχρώσεις του ουρανού, σε όλες τις διαστάσεις του σύμπαντος.

Διαβάστε βιβλία, ακόμα και αυτά που είχατε διαβάσει σε πιο μικρή ηλικία, όπως Καζαντζάκη: «Είμαστε σκουληκάκια μικρά μικρά, Ζορμπά, αποκρίθηκα, απάνω σ’ ένα φυλλαράκι γιγάντιου δέντρου. Το φυλλαράκι αυτό είναι η γης μας; τ’ άλλα φύλλα είναι τ’ αστέρια που βλέπεις να κουνιούνται μέσα στη νύχτα. Σουρνόμαστε απάνω στο φυλλαράκι μας, και το ψαχουλεύουμε με λαχτάρα»

Ανοίγουμε ένα παράθυρο στον κόσμο, στο σύμπαν ολάκερο. Ένα παράθυρο σκέψης, επαφής, δημιουργίας, φιλίας, αλληλεγγύης και συγκατάβασης.


[Περισσότερα]
[Περισσότερα]
[Περισσότερα]

Και το βράδυ υποδεχόμαστε το φεγγάρι, για το οποίο γράφτηκαν ύμνοι, ποιήματα και τραγούδια, κάτω από το οποίο εκτυλίχθηκαν οι πιο σημαντικές ιστορίες αγάπης, το φεγγάρι, που μας κάνει να νιώθουμε τόσο μικροί και τόσο μοναδικοί συνάμα, παίρνοντας δύναμη από αυτό, από την ομορφιά του και την απροσδιόριστη λάμψη του.

Ψηλά πια το κεφάλι, κοιτάζοντας τα μεγάλα κτίρια, κουνώντας το νωχελικά να ανακαλύψουμε μία αχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι, φεγγάρι mon amour, πάντα θα δημιουργείς τις πιο συγκλονιστικές, αξέχαστες και αξεπέραστες ιστορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα