10 τρόποι για να βελτιώσετε τις αναζητήσεις σας στο Google

22:30 6/4/2011 - Πηγή: 24wro
>Χάρη στο Google, έχουμε τη δυνατότητα να αναζητήσουμε πληροφορίες σε δισεκατομμύρια σελίδων...
Ταυτόχρονα, όμως, αυτή η υπερπληθώρα πληροφόρησης πολλές φορές κάνει δύσκολο να βρούμε αυτό ακριβώς που θέλουμε. Για τέτοιες περιπτώσεις, το Google έχει ενσωματώσει κάποιες επιλογές που μας βοηθούν να έχουμε λιγότερα και πιο συγκεκριμένα, πιο στοχευμένα, αν θέλετε, αποτελέσματα στην αναζήτησή μας.
Ενότητα 1η: στίξη
Όταν κάνουμε αναζήτηση
στο Google, μας επιστρέφει τα αποτελέσματα που έχουν όλες τις λέξεις που έχουμε ορίσει, ανεξαρτήτως σειράς, αρκεί να βρίσκονται κάπου στη σελίδα. Μπορούμε όμως να το κάνουμε πολύ πιο συγκεκριμένη την αναζήτηση, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω: Σημείωση: Τα παρακάτω σημεία στίξης λειτουργούν στις περισσότερες μηχανές αναζήτησης
1. Ακριβής φράση ("λέξη 1 λέξη 2 λέξη3 κλπ")
Λέμε στο google πως θέλουμε τις λέξεις της αναζήτησης στη σειρά που τις βάλαμε, σαν φράση. Για παράδειγμα, η αναζήτηση "μέλι και καρύδια" (με τα εισαγωγικά)



θα επιστρέψει διαφορετικά αποτελέσματα από τη "καρύδια και μέλι".


2. Εξαιρώντας αποτελέσματα (λέξη1 -λέξη2)

Στα αποτελέσματα θα περιλαμβάνονται μόνο οι σελίδες που περιέχουν τη λέξη1 και ΔΕΝ περιέχουν τη λέξη2. Κάθε λέξη που θέλουμε να εξαιρέσουμε πρέπει να έχει τη δική της παύλα. Στο παραπάνω παράδειγμα, αν θέλουμε σελίδες που αναφέρονται στο μέλι αλλά όχι στα καρύδια (γιατί... είμαστε αλλεργικοί, υποθέτω?), η αναζήτηση θα ήταν: μέλι -καρύδια.

Αντίστοιχα, αν θέλουμε τα άρθρα του Pcsteps.gr αλλά όχι τα tutorials (επειδή διαβάζοντας το pcsteps.gr παίζουμε πλέον τον υπολογιστή στα δάχτυλα):


3. Περισσότερα αποτελέσματα (λέξη1 | λέξη2) (“|” είναι το σύμβολο πάνω από την κάθετο “\”)

Τα αποτελέσματα θα περιέχουν όλες τις σελίδες με τη λέξη1 (ακόμα και χωρίς τη λέξη2) και όλες τις σελίδες με τη λέξη2 (ακόμα και χωρίς τη λέξη1).

Αν έχουμε τρεις ή περισσότερες λέξεις στην αναζήτησή μας (π.χ. λέξη1 | λέξη2 λέξη3), τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα έχουν ή τη λέξη1 ή τις λέξεις 2 και 3 μαζί (αλλά όχι μόνο τη λέξη2 χωρίς τη λέξη3 και το αντίστροφο)
4. Παρόμοιες λέξεις (~λέξη1)

Εκτός από τη λέξη που ψάχνουμε, θα εμφανίσει σελίδες με τα συνώνυμά της (π.χ. Η αναζήτηση ~pistol θα βγάλει αποτελέσματα με τη λέξη “revolver”, “gun”, “handgun” κλπ)


Δυστυχώς, προς το παρόν λειτουργεί μόνο στις αναζητήσεις αγγλικών όρων.
5. Σύνολο αριθμών (αριθμός1...αριθμός2)

Επιστρέφει αναζητήσεις που να περιλαμβάνουν όλους τους ενδιάμεσους ακέραιους αριθμούς. Π.χ., η αναζήτηση psteps 2007...2009 θα εμφανίσει όλα τα άρθρα που περιέχουν τη λέξη pcsteps και τους αριθμούς 2007 ή 2008 ή 2009.
Ενότητα 2η: Search operators
Οι search operators είναι συγκεκριμένες λέξεις που μπορούμε να εντάξουμε στην αναζήτηση ώστε να περιορίσουμε τα αποτελέσματα.
Ακολουθούν οι πιο χρήσιμοι από αυτούς. Σημείωση: Όλοι οι
Keywords
Τυχαία Θέματα