4 μέρη για να καταπολεμήσετε τις φοβίες σας

19:51 26/1/2012 - Πηγή: 24wro


Οι πιο extreme προορισμοί ενάντια σε αραχνοφοβία...
υψοφοβία, κλειστοφοβία και άλλεςπαρεμφερείς φοβίες.

Οφιοφοβία και Αραχνοφοβία - Australian Reptile Park, Σάμερσμπι, Αυστραλία.

Ο ζωολογικός αυτός κήπος βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας από το Σύδνεϊ. Το προσωπικό του ενθαρρύνει τους επισκέπτες να έρθουν όσο κοντά θέλουν και ακόμα και να χαϊδέψουν όλα τα ζωντανά του ζωολογικού κήπου. Μπορείτε φυσικά να αρκεστείτε στο να ταΐσετε και να χαϊδέψετε τα γλυκούλικα κοάλα και καγκουρό, αλλά αν θέλετε να ξεπεράσετε
κάποια χρόνια φοβία, περάστε μια βόλτα από τη συλλογή Lost World of Reptiles Exhibit. Εκεί θα σας περιμένουν πάνω από 36 είδη φιδιών, ανάμεσά τους και 11 από τα πιο επικίνδυνα δηλητηριώδη είδη του κόσμου, με ονόματα που παγώνουν το αίμα (όταν ένα φίδι ανήκει στην κατηγορία Common Death Adder, ξέρεις ότι δε θα έκανε και το φιλικότερο pet στον κόσμο). Όταν οι επισκέπτες χορτάσουν να χαϊδεύουν πύθωνες, μπορούν να παρευρεθούν στο Snake Safety Awareness Seminar ή να παρακολουθήσουν πώς οι υπεύθυνοι αποσπούν το δηλητήριο των φιδιών για το παγκοσμίου φήμης anti-venom project του Australian Reptile Park.

Αν πάλι ο βασικός σας φόβος έχει 8 πόδια, μη φοβάστε (λέμε τώρα). Το πάρκο διαθέτει το Spider World με πάνω από 500 είδη αράχνης από όλο τον κόσμο. Στο Tarantulaville θα έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε ταραντούλες και σκορπιούς που δε θα βρείτε πουθενά αλλού στην Αυστραλία. Φυσικά ανάμεσα σε εσάς και τα εκθέματα υπάρχει αλεξίσφαιρο (αλήθεια!) τζάμι. Μετά από αυτό μπορείτε να κατηφορίσετε μέχρι τα εργαστήρια και να δείτε τους υπεύθυνους να ταΐζουν και να αποσπούν το δηλητήριο από τις πιο θανατηφόρες αράχνες του κόσμου.

Αν όλα αυτά δε σας αρκούν για να ξεπεράσετε τις φοβίες σας το Australian Reptile Park διοργανώνει εργαστήρια «Bust-a-Phobia», όπου εγγυώνται να σας βοηθήσουν τα μέγιστα στην προσπάθειά σας να υπερνικήσετε όλες τις φοβίες σας σχετικά με φίδια και αράχνες. Αν πάλι είστε εντελώς τρελοί (με την καλή έννοια φυσικά), δοκιμάστε την πρόκληση του πάρκου με το όνομα Fear Factor, η οποία -εμφανώς επηρεασμένη από την γνωστή τηλεοπτική εκπομπή- συμπεριλαμβάνει ζωντανά έντομα τεραστίου μεγέθους που τοποθετούνται στο πρόσωπο σας, αν θέλετε να περάσετε έτσι τις διακοπές σας.

Υψοφοβία - Shanghai World Financial Center, Σαγκάη, Κίνα και Skydeck Chicago, Σικάγο, ΗΠΑ

Μία από τις πιο φουτουριστικές πόλεις του κόσμου, η Σαγκάη έχει και ένα από τα ψηλότερα κτίρια στο κόσμο, το Shanghai World Financial Center. Στον 100ο όροφό του φιλοξενείται το ψηλότερο μέχρι σήμερα observation deck του κόσμου, 474 μέτρα πάνω από τη πόλη και τον ποταμό Huang Pu. Για να ανεβείτε εκεί μπορείτε να πάρετε το ταχύτατο ασανσέρ που κινείται με ταχύτητα 10μ. το δευτερόλεπτο. Αν θέλετε να καταπολεμήσετε τη φοβία σας πιο μαλακά, μπορείτε να επισκεφτείτε τα δύο χαμηλότερα observation decks στον 52ο και 53ο όροφο. Η θέα είναι με μία λέξη μαγευτική, ειδικά τις βραδινές ώρ
Keywords
Τυχαία Θέματα