5 τροφές που κακώς αποφεύγουμε στη δίαιτα!

21:06 10/8/2012 - Πηγή: 24wro

Έχετε αποκλείσει κάποιες τροφές από τη δίαιτά σας;...
Πρέπει να το ξανασκεφτείτε αφού πρώτα διαβάσετε το θέμα...
Υπάρχουν τροφές που έχουν ενοχοποιηθεί για τα παραπανίσια κιλά που έχουμε αλλά και κάποιες επειδή θεωρούνται ανθυγιεινές. Το lifezone σας παρουσιάζει τις «κακές» τροφές από την καλή τους πλευρά. Παρόλο που είναι παρεξηγημένες μπορούν να προσφέρουν πολλά στον οργανισμό μας. Μάθετε λοιπόν τα οφέλη αυτών των τροφών και δείτε τις με άλλο…μάτι

Πατάτες

Γνωρίζαμε ότι : Πριν από 30-40 χρόνια οι τροφές που είναι πλούσιες σε άμυλο, όπως οι πατάτες, θεωρούνταν από
τους επιστήμονες μια από τις αιτίες των παραπανίσιων κιλών.

Τα καλά νέα : Μετά από έρευνες που διεξήγαγαν επιστήμονες της Αυστραλίας ανακάλυψαν ότι οι βραστές πατάτες μπορούν να χορτάσουν 3 φορές περισσότερο κάποιον από ότι το άσπρο ψωμί. Η πατάτα περιέχει λίγα λιπαρά και οι θερμίδες της δεν είναι πολλές. Ακόμη όσοι κάνουν δίαιτα μπορούν να τρώνε πατάτες, με μέτρο πάντα και χωρίς βούτυρα, καθώς απελευθερώνουν γλυκόζη με αργό τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός θα έχει ενέργεια για πολύ ώρα και έτσι θα νιώθετε χορτάτοι. Τέλος σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι πατάτες μπορούν να συμβάλλουν στη θεραπεία του έλκους.

Κονσέρβες

Γνωρίζαμε ότι : Τα τρόφιμα που κονσερβοποιούνταν θεωρείτο λογικό να χάνουν μεγάλο μέρος των θρεπτικών τους συστατικών.

Τα καλά νέα : Τα τελευταία χρόνια τα τρόφιμα που μπαίνουν σε κονσέρβες λόγω των νέων τεχνικών διατηρούν αρκετές βιταμίνες και κυρίως τα φρούτα και λαχανικά που είναι σε νερό. Επιλέξτε ντοματάκια σε κονσέρβα και καλαμπόκι καθώς περιέχουν το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο που είναι σημαντικό για την πρόληψη παθήσεων της καρδιάς.Αποφύγετε ωστόσο κονσέρβες που περιέχουν μπιζέλια και ροδάκινα γιατί δεν περιέχουν πολλά όξινα συστατικά και όταν κονσερβοποιούνται χάνουν σημαντικό μέρος βιταμίνης C.

Σοκολάτα

Γνωρίζαμε ότι : Είναι απαγορευτική στις περισσότερες δίαιτες καθώς μας «βαραίνει» με πολλές θερμίδες με τη ζάχαρη και τα λιπαρά που έχει σε αφθονία.

Τα καλά νέα : Αρκετές έρευνες διαπίστωσαν ότι τα οφέλη της σοκολάτας στην ψυχολογία του ατόμου που την καταναλώνει είναι πολλά και σημαντικά. Οι κόκκοι του κακάο με τα πλούσια αντιοξειδωτικά στοιχειά μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου αλλά και παθήσεων της καρδιάς. Η σοκολάτα γάλακτος έχει ασβέστιο,ενώ η μαύρη σοκολάτα έχει ψηλότερη ποιότητα από τις άλλες σοκολάτες και περιέχει σίδηρο, χαλκό κα μαγνήσιο.Μάλιστα σε πρόσφατη έρευνα οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι χρήσιμη αν κάνουμε δίαιτα. Ένα κομματάκι σοκολάτας ωστόσο περιέχει περίπου 40 θερμίδες για αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κατανάλωση της.

Άσπρο ψωμί

Ξέρουμε ότι : Το άσπρο ψωμί είναι επεξεργασμένη τροφή και συνήθως αποφεύγεται σε δίαιτες αλλά και σε ισορροπημένες διατροφές. Οι περισσότεροι επιλέγουν το μαύρο ψωμί.

Η καλή πλευρά : Το άσπρο ψωμί, τουλάχιστον τα περισσότε
Keywords
Τυχαία Θέματα