Aσυνεννοησία στο ΠΑΣΟΚ

09:55 26/4/2012 - Πηγή: 24wro
Κρούσματα ασυνεννοησίας διαπιστώνονται στο ΠΑΣΟΚ στην τελική ευθεία προς τις εκλογές...
καθώς κορυφαία στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και ο Χρήστος Παπουτσής παίρνουν αποστάσεις από τη γραμμή Βενιζέλου σε μείζονα ζητήματα της προεκλογικής περιόδου.

«Μόνο
με συγνώμη και πηγαίνοντας πλάτη – πλάτη, δε μπορούμε φυσικά να ζητήσουμε την ψήφο του κόσμου» είπε, μιλώντας στον Αθήνα 984, η υπουργός Παιδείας και υποψήφια στην Α΄ Αθήνας, σχολιάζοντας την «πολιτική πράξη» - όπως την έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – της συγνώμης που ζήτησε ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στα πεπραγμένα, τα λάθη και τις παραλείψεις της περασμένης διετίας αλλά και των προηγούμενων χρόνων που το ΠΑΣΟΚ είχε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.
«Δε συμφωνώ με την προσέγγιση ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κατέβει στις εκλογές ζητώντας μόνο συγνώμη. Εάν θεωρεί ότι μόνο το συγνώμη (σ.σ. εννοεί τη συγνώμη του κ. Βενιζέλου) είναι αυτό που έχει να πει στον ελληνικό λαό είναι καλύτερα να αποχωρήσει» προχώρησε ένα βήμα περισσότερο η κ. Διαμαντοπούλου, ξεκινώντας μία συζήτηση εσωστρέφειας που έχει ως αντικείμενο τα όσα λέγονται περί έλλειψης κεντρικής προεκλογικής στρατηγικής από τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Προχωρώντας μάλιστα σε …συστάσεις προς τον κ. Βενιζέλο, η κ. Διαμαντοπούλου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη για τα λάθη του και να κάνει την αυτοκριτική του, δεύτερον να εξηγήσει το μεγάλο αγώνα που έδωσε και τι κατάφερε να κάνει και τρίτον να πει με ειλικρίνεια τι σημαίνει δανειακή σύμβαση, διαγραφή χρέους, να μιλήσει για το παραγωγικό μοντέλο και την ανάπτυξη και τι αλλάζουμε, για τις θεσμικές αλλαγές – πολιτικό σύστημα και πολιτικό χρήμα – Βουλή, εκλογικό σύστημα, προνόμια βουλευτών και συνδικαλιστών «για όλα αυτά που πραγματικά πρέπει να αλλάξουν». Που αυτονόητα σημαίνει ότι κατά την κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Βενιζέλος δεν έχει μιλήσει μέχρι τώρα για όλα αυτά…

Σχολιάζοντας δε τη δήλωση Βενιζέλου ότι θα δεχόταν για πρωθυπουργό τον Α. σαμαρά εάν η ΝΔ έβγαινε πρώτο κόμμα, ο πρώην υπουργός και υποψήφιος στην Α’ Αθήνας Χρήστος Παπουτσής, σχολίασε χθες στο Twitter: «Είναι αδιανόητο ορισμένοι δικοί μας να σπεύδουν να εκδηλώσουν προθυμία συμμετοχής σε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά…».

Μικρότερες αλλά επίσης εμφανείς αποστάσεις, πήρε η κ. Διαμαντοπούλου από την τακτική Βενιζέλου και στο θέμα του ρόλου του κ. Παπαδήμου την επομένη των εκλογών. Τι έχει πει ο κ. Βενιζέλος; Μιλώντας προσφάτως σε συνεντεύξεις του, έχει καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί ο επόμενος πρωθυπουργός να είναι πολιτικό πρόσωπο και η επόμενη κυβέρνηση μία πολιτική κυβέρνηση και έχει μάλιστα επιχειρηματολογήσει για αυτό. «Δεν είμαστε καταδικασμένοι να προωθούμε τεχνοκράτες ή ουδέτερα πολιτικά πρόσωπα» είπε μόλις προχθές ενώ και σε συγκεκριμένη ερώτηση «αν ο λαός ψηφίσει διαφορετικά και έρθουν τα πράγματα έτσι που τα κόμματα δε μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας θα συμφωνούσατε με μία κυβέρνηση τεχνοκρατών
Keywords
Τυχαία Θέματα