A.ΤΣΙΠΡΑΣ: Η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης

17:35 13/9/2011 - Πηγή: 24wro
Η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης ισχυρίστηκε σήμερα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ…
Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 76η ΔΕΘ και κάλεσε σε οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή της.
"Δεν λέμε απλώς να φύγει η κυβέρνηση, επιλέγοντας μια ευνοϊκή γι΄ αυτήν ημερομηνία για τις εκλογές,
αλλά να ανατραπεί υπό από το βάρος των κοινωνικών αντιδράσεων", σημείωσε.
Παρατήρησε πως "η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης, ο Παπανδρέου είναι πρωθυπουργός σε εφεδρεία, έχουν έτοιμα τα διάδοχα σχήματα και δεν πρόκειται να ψηφίσει προϋπολογισμό αυτή η κυβέρνηση".
Χαρακτήρισε ψεύτικα τα διλήμματα "μνημόνιο ή χρεοκοπία", "ευρώ ή δραχμή", υποστηρίζοντας ότι εξυπηρετούν επικοινωνιακά την κυβέρνηση για να τρομοκρατήσει τον λαό και να περάσει τα αντιλαϊκά της μέτρα.
Υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρξει χρεοκοπία μόνο της Ελλάδας, χωρίς να χρεοκοπήσει και η Ευρωζώνη, ενώ στην ερώτηση εάν μισεί το ΠΑΣΟΚ απάντησε: "Δεν μισώ το ΠΑΣΟΚ. Το νοσταλγώ. Δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία του, τι σχέση έχει με το ΠΑΣΟΚ που εξέφραζε και εκπροσωπούσε κοινωνικές κατηγορίες; Είναι κόμμα του Μνημονίου. Εμείς προσδοκούμε στη συνεργασία της ριζοσπαστικής Αριστεράς με τη μεταρρυθμιστική Αριστερά".
Εκτίμησε ακόμη ότι δεν βγαίνουν οι πολιτικοί συσχετισμοί για το πέρασμα της πολιτικής της τρόικας και ότι υπάρχουν σχέδια για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Για τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ είπε ότι "λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο", παρά τη συναίνεση που υπήρξε στη Βουλή κατά την ψήφιση του, ενώ επανέλαβε την πρόταση για τη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με τη συμμετοχή όλων των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.
Σχετικά με τις επιθέσεις πολιτών εναντίον πολιτικών προσώπων, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τις επιδοκιμάζει.
Keywords
Τυχαία Θέματα