A.ΒΕΝΓΚΕΡ: Έρχεται οικονομικός κατακλυσμός

14:41 13/9/2011 - Πηγή: 24wro
Καμπανάκι κινδύνου κρούει για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο… ο Αρσέν Βενγκέρ, τονίζοντας ότι η οικονομική κρίση θα αλλάξει εντελώς τους όρους του ανταγωνισμού μεταξύ των συλλόγων. Προειδοποιήσεις για οικονομικό κατακλυσμό, ο οποίος είναι προ των πυλών και απειλεί να …καταπιεί τις περισσότερες ομάδες.Οι γνώσεις του Αρσέν Βενγκέρ πάνω στα οικονομικά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, αφού εκτός από προπονητής έχει πτυχίο οικονομολόγου. Εξάλλου, πολλές φορές, ο Αλσατός τεχνικός έχει εκφράσει την άποψή του για θέματα που αφορούν στη διοίκηση των επιχειρήσεων και στη βιωσιμότητα
των ευρωπαϊκών ομάδων.
Αυτή τη φορά, ο Αρσέν Βενγκέρ έρχεται να προειδοποιήσει για «οικονομικό κατακλυσμό» που με μαθηματική ακρίβεια «θα πλήξει την Ευρώπη σε μερικούς μήνες, αν όχι εβδομάδες».
Κάτι τέτοιο αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά το άθλημα, το οποίο μέχρι στιγμής «παρουσιάζει ανοσία στην οικονομική κρίση» που ακολούθησε την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. «Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη θα μπει σε μια χρηματοοικονομική κρίση. Το ποδόσφαιρο δεν γίνεται να μην το αγγίξει η κρίση, αφού τα λεφτά που παίρνουμε είναι από ανθρώπους που πηγαίνουν στο γήπεδο και από σπόνσορες που διαφημίζουν προϊόντα, τα οποία με τη σειρά τους απευθύνονται σε καταναλωτές με περιορισμένη ρευστότητα», συμπλήρωσε ο Αλσατός τεχνικός.


Μπαρτσελόνα και Ρεάλ …το νέο καρτέλ
Ο Αρσέν Βενγκέρ αναφέρθηκε στα οικονομικά μεγαθήρια της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, τονίζοντας ότι «αυτές οι 2 ομάδες είναι αρκετά μπροστά από τους υπόλοιπες, οι οποίες πρέπει να τις κυνηγούν συνεχώς. Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ έχουν περισσότερη οικονομική δύναμη από ότι είχαν πριν 14 χρόνια, όταν πρωτοπήγα εγώ με την Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ».
Κύριος λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι γιατί …ιδιοποιούνται το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. «Έχουμε δει, ήδη, τα πρώτα σημάδια αντίστασης, όλες οι ομάδες παραπονιούνται στην Ισπανία», συμπλήρωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα