Big Brother στα σπίτια μας! Πόσα και που ξόδεψαν οι Έλληνες από το 2010

07:37 19/4/2012 - Πηγή: 24wro
Το υπουργείο Οικονομικών θα γνωρίζει που ξοδεύουν οι Έλληνες και το τελευταίο τους...
ευρώ! Πλήρης άρση τραπεζικού απορρήτου με …ρουφιάνους τις κλινικές, τις ασφαλιστικές εταιρείες, τις εταιρείες τηλεφωνίας και γενικά όλους όσους πληρώνουμε με λογαριασμό!

Το υπουργείο Οικονομικών μετατρέπεται σε Big Brother! Ζητά να σταλούν τα αναλυτικά στοιχεία για κάθε πρόσωπο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων,
τα οποία αφορούν όλους τους πελάτες Τραπεζών, χρηματιστηριακών εταιρειών, εταιρειών πιστωτικών καρτών, κλινικών, ιδιωτικών και δημοσίων, ασφαλιστικών ταμείων, εταιρειών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, και επιχειρήσεων κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ…).

Όταν τα στοιχεία δοθούν, θα διασταυρωθούν με τις δαπάνες και τα εισοδήματα που αναγράφονται στις φορολογικές δηλώσεις κάθε χρόνο και όπου υπάρχουν διαφορές θα επιβάλλονται φόροι και αυστηρά πρόστιμα.

Η διαβίβαση των στοιχείων γίνεται κατόπιν αιτήματος της Γ.Γ.Π.Σ του Υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και τη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Στο αίτημα αυτό θα ορίζεται σαφώς το χρονικό διάστημα στο οποίο θα αφορούν τα ζητούμενα στοιχεία, ο μορφότυπος αυτών όπου δεν προβλέπεται, καθώς και η προθεσμία διαβίβασής τους στη Γ.Γ.Π.Σ..

Η συχνότητα διαβίβασης όλων των λοιπών στοιχείων είναι ετήσια και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 31η Μαρτίου του επόμενου έτους του έτους αναφοράς.
Οι φορείς διατηρούν τα στοιχεία που αποστέλλουν στη Γ.Γ.Π.Σ., στη μορφή με την οποία τα αποστέλλουν, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δεκαπέντε εργάσιμων ημερών. Η Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών θα διατηρεί τα ως άνω στοιχεία για χρονικό διάστημα έξι ετών.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!

1. Πλήρης «φάκελος» από τις τράπεζες

- Τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, καθώς και τα ιδρύματα πληρωμών διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών στοιχεία που αφορούν σε:

α) δάνεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις,

β) υπόλοιπο και κινήσεις λογαριασμών, ενεργών ή μη, που άνοιξαν ή έκλεισαν.

γ) κάθε άλλο στοιχείο αναγκαίο στις διαδικασίες βεβαίωσης και είσπραξης του φόρου καθώς και στις διαδικασίες του ελέγχου και των διασταυρώσεων.

Αναφορικά με τα δάνεια προς πελάτες / κατοίκους (ιδιώτες και επιχειρήσεις), διαβιβάζονται:

α) Τριψήφιος κωδικός τράπεζας όπως ορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ή επίσημη επωνυμία χρηματοδοτικού ιδρύματος,

β) ΑΦΜ του δανειολήπτη,

γ) ΑΔΤ ή αριθμός διαβατηρίου, ημερομηνία, τόπος γεννήσεως και διεύθυνση κατοικίας δανειολήπτη, εφόσον δεν υπάρχει ΑΦΜ.

δ) Το είδος του δανείου,

• 01=στεγαστικό δάνειο
• 02=καταναλωτικό δάνειο
• 03=επιχειρηματικό δάνειο

ε) Ημερομηνία χορήγησης του δανείου,

στ) Νόμισμα τήρησης του δανείου, σε ISO code 4217,

ζ) Υπόλοιπο δανείου στην αρχή της περιόδου του έτους αναφοράς,

Keywords
Τυχαία Θέματα