Buffett : Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να αποτύχουν σε καμία υποχρέωσή τους

22:45 2/5/2011 - Πηγή: 24wro
Την πεποίθησή του για τη δομή της αμερικανικής οικονομίας, εξέφρασε για ακόμη ...μια φορά, ο Warren Buffett, έπειτα από την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Berkshire Hathaway στην Ομάχα.
'Οι ΗΠΑ παραμένουν ένα καλό μέρος για να ζεις και να δουλεύεις υποστήριξε ο Warren Buffet μιλώντας στο Insider του Reuters, και αναφερόμενος
στην κίνηση της S&P, ο Buffett ανέφερε πως δεδομένου ότι το χρέος των ΗΠΑ είναι σε δολάρια, μπορεί εάν χρειαστεί να εκδώσει νέο χρήμα.
«Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να αποτύχουν σε καμία υποχρέωσή τους», είπε χαρακτηριστικά ο Buffett και επιβεβαίωσε τη στήριξή του στον τραπεζικό κλάδο, λέγοντας πως οι πιθανότητες ακόμα μιας τραπεζικής κρίσης είναι «πολύ πολύ μικρές».
Ακόμα, σε δηλώσεις του στο CNBC, δήλωσε πως ο ρυθμός της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας υπήρξε αργός, αλλά σταθερός, ενώ αναμένει με την ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου να επανέλθει και η αγορά εργασίας.
Τέλος για την άνοδο των τιμών ενέργειας, τόνισε πως σίγουρα επηρεάζει την οικονομία, αλλά ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η χρήση λιγότερου πετρελαίου.

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα