E.BENIZEΛΟΣ: Ζήτησε πλειοψηφία 180 βουλευτών

19:25 3/11/2011 - Πηγή: 24wro
Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για τιτάνιο αγώνα του λαού για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, όπως και η κυβέρνηση που κάνει...
το πατριωτικό της καθήκον. Δήλωσε ότι αισθάνεται υπερήφανος για ότι έχει καταφέρει μέχρι τώρα η κυβέρνηση.

Σημείωσε παρά τις όποιες αντιδράσεις τις έντονες, το ΠΑΣΟΚ κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να αποτρέψει την χρεοκοπία της
χώρας προστατεύοντας τους έλληνες πολίτες και να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας για μισθούς και συντάξεις.

Παρά τα όποια μέτρα και τις καλές αποφάσεις, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι πάντα βραχνάς ήταν το χρέος και αναφέρθηκε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, μιλώντας για θετικές αποφάσεις και χαρακτηρίζοντάς την ορόσημο.

Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης ήταν να μην απομακρυνθεί η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ και να διασφαλιστούν οι περιουσίες των ελλήνων, κάτι που όπως σημείωσε η κυβέρνηση το κατάφερε. Υπενθύμισε ότι με τη νέα συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου η Ελλάδα θα έχει άλλο ένα πακέτο δανειοδότησης 130 δισεκατομμυρίων ευρώ με πολύ ευνοϊκούς όρους.

Σχετικά με το κούρεμα, τόνισε ότι ένα ποσό 100 δισ θα φύγει από τις πλάτες των Ελλήνων και πως με αυτό τον τρόπο δίνεται κοινωνική δικαιοσύνη στον έλληνα πολίτη που σκέφτεται "γιατί να σηκώνει μόνος του τα βάρη". Αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία του κουρέματος, λέγοντας πως η Ελλάδα θα πληρώνει λιγότερους τόκους και με πιο ευνοϊκούς όρους.

Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στις δηλώσεις Μέρκελ και Σαρκοζί δήλωσε ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι απόφαση της χώρας παρά την οικονομική κηδεμονία στην οποία βρίσκεται. Επανέλαβε όπως και στο υπουργικό ότι οι δηλώσεις Μέρκελ και Σαρκοζί δεν ήταν έκπληξη για αυτόν και πως αυτό που διακυβεύεται είναι η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ .

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου άφησε αιχμές κατά της G20 λέγοντας πως τις αποφάσεις τους πρέπει να τις κάνουν πράξεις και όχι να επιτρέπουν να αποφασίζουν οι αγορές και όχι οι λαοί. Αναφερόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, δήλωσε πως όλοι κατήγγειλαν τη συμφωνία για κούρεμα και αυτό όπως αποκάλυψε άφησε έκπληκτους τους ευρωπαίους εταίρους.

Το θέμα δεν είναι το δημοψήφισμα αλλά αν είμαστε έτοιμοι ως χώρα να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου γιατί η απόρριψή τους με οποιαδήποτε μορφή θα σήμαινε την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α Παπανδρέου, μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι καταλαβαίνει τις δυσκολίες των βουλευτών και τον σταυρό που κουβαλούν. Τόνισε ότι άκουσε με χαρά τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά για το γεγονός ότι στηρίζει τη δανειακή σύμβαση και τις χαιρέτισε. Δήλωσε επίσης χαρούμενος ότι η κουβέντα για το δημοψήφισμα δημιούργησε ένα ευεργετικό σοκ στη πολιτική ζωή του τόπου.

Έκανε λόγο για ανάγκη σταθερότητας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας παρά τις όποιες διαπραγματεύσεις με τα άλλα κόμματα για συνεργασία. Σημείωσε πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα