Eπενδυτές στην ΑΕΚ: Μία… πονεμένη ιστορία

11:54 11/1/2012 - Πηγή: 24wro
Με αφορμή το ενδιαφέρον του Βασίλη Ξενιάδη να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΑΕΚ, το ...
Onsports σας παρουσιάζει τους επίδοξους επενδυτές και «επενδυτές» των τελευταίων ετών που ενδιαφέρθηκαν για τους «κιτρινόμαυρους».
Στο… ίδιο έργο θεατές είναι οι φίλοι της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά τα διοικητικά
του συλλόγου. Αν εξαιρέσουμε την τετραετία του Ντέμη Νικολαΐδη στον προεδρικό θώκο της ομάδας, οπότε και υπήρξε ηρεμία στο συγκεκριμένο θέμα, οι υπόλοιπες χρονιές ήταν μέσα στην αβεβαιότητα για τους «κιτρινόμαυρους».
Αυτή τη στιγμή στη «μάχη» της διεκδίκησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΑΕΚ… παίζει μόνος του ο Βασίλης Ξενιάδης που είναι και το μοναδικό υπαρκτό πρόσωπο που έχει βγει στην επιφάνεια.
Τις τελευταίες ημέρες δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα των δύο πλευρών, με τον επίδοξο επενδυτή να περνάει την χθεσινή ημέρα (10/1) στο αστυνομικό τμήμα, καθώς βρέθηκαν παλαιότερες οφειλές του προς το δημόσιο, την ώρα που υπάρχουν ακόμα τρεις δικαστικές αποφάσεις που είναι αμφίβολο αν έχουν τακτοποιηθεί.
Έτσι η περίπτωση του Βασίλη Ξενιάδη δεν δείχνει να διαφέρει πολύ από αυτές των τελευταίων ετών, κάτι που φαίνεται και από τις αντιδράσεις της διοίκησης της ΑΕΚ, η οποία δεν έχει πειστεί για την φερεγγυότητα του Έλληνα επιχειρηματία.
Το Onsports κάνει μια αναδρομή στους επενδυτές που ενδιαφέρθηκαν για την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Γιώργος Πετσάλης
Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της ιχθυοκαλλιέργειας Aqua Hellas. Ήταν ο μοναδικός επιχειρηματίας που κατέθεσε επίσημη προσφορά στη NetMed για να αγοράσει τις μετοχές του συλλόγου. Για να την αγοράσει όμως είχε και τους όρους του. Αυτοί έλεγαν ότι η ΑΕΚ δεν θα έπαιρνε λιγότερο από το περίπου 80% του τιμήματος που θα καταβάλλει ετησίως η NetMed σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα.
Όπως αποδείχθηκε η NetMed δεν έκρινε συμφέρουσα τη συγκεκριμένη πρόταση. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι η άλλη πρόταση που υπήρχε εκείνη την περίοδο για την ΑΕΚ, είχε όρο για τα τηλεοπτικά της ομάδας να λαμβάνει ετησίως 1,5 δις δραχμές σε αντίθεση με τα 1,8 του Πετσάλη.
Δημήτρης Αγγελόπουλος
Την περίοδο που ο Δημήτρης Αγγελόπουλος ήταν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς έφτασε πολύ κοντά στο να μπει στην ΑΕΚ. Τα στελέχη της NetMed έδωσαν εντολή στη νομική και οικονομική υπηρεσία της ΠΑΕ ΑΕΚ να ετοιμάσουν τα συμβόλαια της μεταβίβασης των μετοχών.
Για ακόμα μία φορά όμως, όλα «χάλασαν» όταν ο υποψήφιος επενδυτής κατάλαβε ότι το υπάρχον τηλεοπτικό συμβόλαιο που δέσμευε την ΑΕΚ για πολλά χρόνια με τη NetMed δεν ήταν συμφέρον, για να γίνει η επένδυση.
Όμιλος Λανίτη
Στην προσπάθεια που έκανε η NetMed να βρει αγοραστή για την ΠΑΕ ΑΕΚ πλησίασε και τον όμιλο Λανίτη. Ο λόγος για μια εταιρία που διοικούνταν από τα τρία αδέλφια Λανίτη. Ο Μάριος Λανίτης αποφάσισε ότι ο όμιλος της οικογένειάς του δεν μπορούσε να ασχοληθεί με τα ποδοσφαιρικά, καθώς κάτι τέτοιο
Keywords
Τυχαία Θέματα