FAZ: Η Ευρώπη σε κρίσιμη καμπή

20:03 10/11/2011 - Πηγή: 24wro
Η Ευρώπη σε κρίσιμη καμπή…
τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδο σχόλιό της η Frankfurter Allgemeine Zeitung με θέμα την Ιταλία και την Ελλάδα:
«Από τη μια πλευρά ελλοχεύει ο κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα η ευρωζώνη, γιατί οι χρηματαγορές δεν ανέχονται πια την πολιτική των χρεών και την έλλειψη ετοιμότητας για μεταρρυθμίσεις, από την άλλη όμως ο κίνδυνος αυτός με μια σειρά αλυσιδωτές αντιδράσεις ανοίγει το δρόμο για αλλαγές, οι οποίες διαμορφώνουν τελικά πιο ευδιάκριτα μια ευρωπαϊκή εσωτερική πολιτική.
Έτσι
ο μεν  Έλληνας πρωθυπουργός Παπανδρέου έπρεπε να παραιτηθεί για να αναλάβει τις ευθύνες της η αντιπολίτευση, επειδή οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν είναι πια διατεθειμένοι να εκταμιεύσουν την επόμενη δόση στην Ελλάδα χωρίς εγγυήσεις. Ο δε Ιταλός πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι έπρεπε να εκχωρήσει στο ΔΝΤ δικαιώματα εποπτείας στη χώρα του, επειδή οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν πιστεύουν ότι επιθυμεί να δρομολογήσει και να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Ποτέ άλλοτε στην Ευρώπη δεν ήταν τόσο σαφές ότι η ΕΕ συνιστά μια κοινότητα με κοινή μοίρα.»
«Ασφαλώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι στη διαδικασία αυτή ενδέχεται να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι, αλλά το σίγουρο είναι πως στο τέλος της ευρωκρίσης η Ευρώπη και η ΕΕ, έτσι ή αλλιώς, θα έχει διαφορετική μορφή.»


Keywords
Τυχαία Θέματα