Forbes: H επιστροφή του Mr Starbucks

19:40 24/7/2011 - Πηγή: 24wro
Είδε την εταιρεία του να κατρακυλά...
και να χάνει την δυναστεία που δημιούργησε. Ο ιδρυτής της δημοφιλούς αλυσίδας Starbuck  κ. Howard Schultz επιστρέφει και πάλι στα ηνία της εταιρείας του κι αποδεικνύει για άλλη μια φορά τις επιχειρηματικές του ικανότητες. Μπορεί να βγήκε από την λίστα των δισεκατομμυριούχων το 2007 αλλά τώρα ξαναμπήκε δυναμικά, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, κατακτώντας την
Ασία και ανεβάζοντας σε μυθικά ποσά και πάλι τις πωλήσεις.
"Η "καφετιέρα των Starbucks" αρχίζει και πάλι να βράζει" γράφει χαρακτηριστικά το περιοδικό.  Το απόθεμα έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το περασμένο φθινόπωρο και πρόσφατα χτύπησε το υψηλό ρεκόρ όλων των εποχών.
Για πρώτη φορά  μέσα σε τέσσερα χρόνια, ο κ. Schultz, ξαναμπαίνει στην λίστα με τους 400 Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους.
Μεγάλο μέρος της επιτυχίας του, όπως αναφέρει το Forbes, οφείλεται στον ίδιο τον κ. Schultz, ο οποίος επέστρεψε στο τιμόνι  της εταιρείας του το 2008 ως διευθύνων σύμβουλος,  μετά από ένα διάλειμμα 8 ετών .
Το διάστημα της απουσίας του αποδυναμώθηκαν τα Starbucks. Η εφαρμογή των αυτόματων μηχανών εσπρέσο και ο εξορθολογισμός του σχεδιασμού του καταστήματος, στα οποία, σύμφωνα με Schultz, «αφαιρέθηκε μεγάλο μέρος του ρομαντισμού και το θεατρικό ντεκόρ των καταστημάτων, οδήγησαν στο κλείσιμο καταστημάτων στις ΗΠΑ.
Τώρα όμως έφθασε η ώρα της επιστροφής.  Σε μόλις ένα χρόνο, τα κέρδη των Starbucks έχουν σκαρφαλώσει στα  500 εκατομμύρια δολάρια.
 
 
Ποιο είναι το μέλλον του Starbucks;
Ο Schultz αναδιοργάνωσε πρόσφατα τα διεθνή τμήματα για πιο γρήγορη παγκόσμια επέκταση, υπέγραψε συμφωνία με την Ινδική εταιρεία παραγωγής καφέ Tata ΕΠΕ με σκοπό για να ανοίξει καταστήματα λιανικής πώλησης στην Ασία.
Ακόμη ο τίτλος πρόσφατου δημοσιεύματος των New York Times για την εταιρεία ήταν η λέξη " Ni Hao " που σημαίνει «Hello» στα κινέζικα.
Με πάνω από 17.000 καταστήματα σε περισσότερες από 50 χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, ο κ. Schultz είναι βάλει ενα μεγάλο στοίχημα για την επέκταση των προϊόντων και στα ράφια των καταστημάτων, με  στιγμιαίο καφέ Starbuck  χτυπώντας 100 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις μετά το ντεμπούτο του το 2010.
Η μεγάλη είδηση ​​φέτος ήρθε όταν έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Groupon, με  μερίδιο σε ένα από τα πιο hot IPOs  και πλέον χωρίς αμφιβολία η επιστροφή του επιχειρηματία από το Μπρούκλιν στη διάσημη λίστα των Forbes είναι δεδομένη.
newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα