GUARDIAN: Οι Έλληνες καταναλωτές κοιτάζουν αλλά δεν αγοράζουν

07:21 31/1/2012 - Πηγή: 24wro
Μπορεί οι δρόμοι της Αθήνας να έχουν κίνηση, αλλά χιλιάδες εμπορικά καταστήματα βάζουν λουκέτο στην χειρότερη κρίση...
του τομέα εδώ και δεκαετίες.

Η βρετανική εφημερίδα Guardianφιλοξενεί σήμερα ένα άρθρο για την δύσκολη περίοδο που διανύουν οι καταστηματάρχες της πρωτεύουσας, με τους καταναλωτές να κοιτούν τις βιτρίνες αλλά να μην αγοράζουν.

«Τις τελευταίες εβδομάδες ο Αντώνης Μέγγουλης, που ηγείται της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, παίζει το παιχνίδι «βρες την σακούλα από ψώνια». Στέκεται στην
Ερμού, τον εμπορικότερο δρόμο της πρωτεύουσας και μετράει τις σακούλες των περαστικών».

«Εάν το κάνεις ο ίδιος, θα δεις ότι υπάρχουν ελάχιστες», αναφέρει ο κ. Μέγγουλης στην Guardian. «Οι καταναλωτές είναι έξω και βλέπουν τις βιτρίνες αλλά κανείς δεν αγοράζει».

Στη συνέχεια το δημοσίευμα σχολιάζει πως παρά τις χειμερινές εκπτώσεις που φτάνουν ως και το 70%, οι Έλληνες εξακολουθούν να ενδιαφέρονται περισσότερο για τις βιτρίνες, παρά για την αγορά.

«Δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερα», αναφέρει ο Μέγγουλης. «Οι μηνιαίες έρευνές μας έχουν συγκλονιστικά αποτελέσματα. Οι πωλήσεις πέφτουν, επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά και δεν υπάρχουν σημάδια αισιοδοξίας στον ορίζοντα».

Όπως αναφέρει η Guardian, η ΕΣΕΕ δεν έχει και πολλές ελπίδες πως η κατάσταση θα βελτιωθεί με τις εκπτώσεις. «Αυτό που βλέπουμε είναι μια σοβαρή κρίση ρευστότητας. Οι άνθρωποι έχουν φτάσει στα όριά τους. Δεν τους περισσεύουν χρήματα».

«Και ενώ οι πωλήσεις στα είδη ένδυσης και υπόδησης μειώθηκαν απότομα, οι επιδόσεις του τομέα τροφίμων και ποτών είναι κάπως καλύτερη. Σε όλη την Αθήνα, τα νέα εστιατόρια φαίνεται να τα πηγαίνουν καλά, απόδειξη ότι ακόμη και σε δύσκολους καιρούς, οι άνθρωποι ξοδεύουν για φαγητό και ποτό», τονίζει το δημοσίευμα.

Mediagate.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα