H γυναίκα που πιάνει τον ταύρο από τα κέρατα

19:37 18/2/2013 - Πηγή: 24wro
Υπάρχει μια γυναίκα που ξέρει να πιάνει πολύ καλά τον ταύρο από τα κέρατα...
Τόσο καλά που είναι η μόνη γυναίκα αναβάτρια ταύρου που διαγωνίζεται στην επαγγελματική κατηγορία στις ΗΠΑ. Η Μάγκι Πάρκερ, αν και είναι μόλις 20 ετών, θεωρείται βετεράνος, αφού έχει πάρει μέρος σε σχεδόν διακόσια ροντέο!

Η μικροκαμωμένη νεαρή γυναίκα από το Μίσιγκαν μπαίνει σε αγώνα με ταύρους που έχουν δεκαπέντε φορές το βάρος της. Μάλιστα τον περασμένο Ιούνιο μπήκε στο επαγγελματικό ροντέο, αφού κατάφερε να μείνει πάνω σ’ ένα μαινόμενο ταύρο για
οκτώ ολόκληρα δευτερόλεπτα.

Το γεγονός ότι το επαγγελματικό ροντέο θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα σπορ του κόσμου δεν έκανε τη Μάγκι να φοβηθεί. «Το ροντέο είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα αθλήματα, επειδή έρχεσαι αντιμέτωπος μ’ ένα πανίσχυρο ζώο που δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει ή τι σκέφτεται» εξηγεί η Πάρκερ και προσθέτει ότι ακόμα και τους ταύρους που είναι πιο επιθετικοί από άλλους πρέπει ο αναβάτης να τους σέβεται.

Παρά την ντελικάτη εμφάνισή της, η μοναδική κοπέλα του αμερικανικού επαγγελματικού ροντέο είναι μάλλον σκληροτράχηλη. Εφυγε από το πατρικό της στα δεκαεπτά της για να ζήσει στον Νότο και έβγαζε τα προς το ζην δουλεύοντας σε ράντσα στην Οκλαχόμα και το Τέξας. Με τα χρήματα που μάζευε κατάφερνε να πληρώνει και τα μαθήματα ροντέο που παρακολουθούσε, ενώ πρόσφατα μετακόμισε στη Σάντα Μαρία της Καλιφόρνιας για να αναλάβει την προπόνησή της ο κορυφαίος του είδους, ο Γκάρι Λεφιού. Πάντως παραδέχεται ότι ακόμα αντιμετωπίζει δυσκολίες, όπως οι έντονες αποδοκιμασίες που ακούει από τους άντρες θεατές, όταν δεν τα καταφέρνει, μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα.

Espressonews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα