IIF: Σημαντική η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους για την Ευρωζώνη

21:13 4/3/2012 - Πηγή: 24wro
Ως ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης...
χαρακτηρίζει το IIF την προτεινόμενη αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας καλωσορίζοντας παράλληλα την απόφαση του Eurogroup να δώσει το πράσινο φως για το δάνειο των 130 δισ. ευρώ.Tο IIF σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως στηρίζει σθεναρά την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας, της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ για το νέο πρόγραμμα προσαρμογής και χρηματοδότησης της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της από κοινού κατανόησης των όρων για την εθελοντική αναδιάρθρωση των ομολόγων του ιδιωτικού τομέα.
«Η απόφαση για συμμετοχή στην ανταλλαγή του χρέους εναπόκειται αποκλειστικά στους ιδιώτες. Το συμβούλιο του IIF πιστεύει πως η επιτυχής ολοκλήρωση της ανταλλαγής θα συμβάλει σημαντικά στη διευκόλυνση της επίσημης χρηματοδότησης προς την Ελλάδα και πως θα βοηθήσει τη χώρα να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να θέσει τις βάσεις της οικονομικής ανάκαμψης,» τονίζεται στην ανακοίνωση.
«Αυτά αποτελούν σημαντικά βήματα προς την επίλυση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, αντιμετωπίζουν συνολικά τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ευρωζώνης και αποκαθιστούν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, η οποία είναι απαραίτητη για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα