J.ROSTOWSKI: Μόνον οι ευρωπαϊκές ελίτ μπορούν να σώσουν την Ευρωζώνη

12:36 29/8/2011 - Πηγή: 24wro
Ο υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας, Jacek Rostowski…
εξέφρασε την εκτίμηση ότι, εάν οι ευρωπαϊκές ελίτ δεν δράσουν με αποφασιστικότητα, ώστε να διασώσουν το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, τότε η ελεγχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης θα είναι αναπόφευκτη.

Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στον πολωνικό Τύπο, ο κ. Rostowski τόνισε ότι «πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα σε ακόμη περισσότερη μακροοικονομική ολοκλήρωση της Ευρωζώνης ή την αποσύνθεσή της». «Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος» πρόσθεσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στην Ευρώπη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται δύο τάσεις επικίνδυνου λαϊκισμού: «Ο ένας στον Νότο, με την παράλογη οικονομική προσέγγισή του, ο οποίος αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για τα δικά του προβλήματα. Σκέφτομαι εδώ τις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στην Ελλάδα. Και ο άλλος σε ορισμένες χώρες του Βορρά, που επιδεικνύουν εγωισμό και έλλειψη αλληλεγγύης με τις χώρες που έχουν προβλήματα».

Σημειώνεται ότι η Πολωνία δεν αποτελεί μέλος της Ευρωζώνης, ωστόσο υπολογίζεται ότι το 2015 θα πληροί όλα τα κριτήρια ένταξής της σε αυτή, βάσει της Συνθήκης του Μάαστριχτ.
Keywords
Τυχαία Θέματα