K. MIXAΛΟΣ: Δύσκολος αλλά όχι αδύνατος ο σχηματισμός κυβέρνησης

00:43 8/5/2012 - Πηγή: 24wro

Δύσκολο αλλά όχι αδύνατο...

χαρακτηρίζει τον σχηματισμό κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την επόμενη μέρα των εκλογών, ο κ. Μίχαλος δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Το εκλογικό αποτέλεσμα εκ των πραγμάτων καθιστά δύσκολο αλλά όχι αδύνατο τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ωστόσο, τώρα στα δύσκολα θα κριθεί η ωριμότητα και η σωφροσύνη των πολιτικών αρχηγών της χώρας. Είναι εμφανές ότι ο ελληνικός λαός εκφράστηκε με θυμό αλλά οι πολιτικοί οφείλουν να παραμείνουν νηφάλιοι, να σταματήσουν να λαϊκίζουν και να σκέφτονται μόνο τα μικροκομματικά τους οφέλη, να ομονοήσουν και να βάλουν πάνω από όλα την πατρίδα και την έξοδό της από την κρίση. Και αυτό δε σημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση –αν προκύψει- θα πρέπει να ακολουθήσει απαρέγκλιτα τους όρους των μνημονίων».
«Πρωτίστως, όπως το ΕΒΕΑ κατ’ επανάληψη έχει επισημάνει» προσέθεσε ο κ. Μίχαλος, «απαιτείται να υπάρξει μια επιτυχής επαναδιαπραγμάτευση συγκεκριμένων όρων του μνημονίου. Και μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας έχει τη δυνατότητα να πείσει τους εταίρους και τους δανειστές μας να αλλάξουν πολιτική. Αυτή την ευκαιρία τα πολιτικά κόμματα που δηλώνουν φιλοευρωπαϊκά δεν πρέπει να την αφήσουν να χαθεί. Η αγορά και η οικονομία επιθυμούν τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα διαχειριστεί τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Κάθε μέρα που περνά, τα προβλήματα αντί να επιλύονται διογκώνονται και μια έστω και μικρή περίοδος ακυβερνησίας θα μας δώσει τη χαριστική βολή. Τα περιθώρια χρόνου έχουν εξαντληθεί και αν δεν κινηθούμε τάχιστα μπορεί αργότερα να έχουμε κυβέρνηση αλλά σε μια παντελώς κατεστραμμένη χώρα».
Keywords
Τυχαία Θέματα