KAMEPON: Η λιτότητα θα συνεχιστεί ως το 2020!

16:37 19/7/2012 - Πηγή: 24wro


Την ανάγκη να συνεχιστούν και την επόμενη δεκαετία τα μέτρα λιτότητας επεσήμανε...
ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, αναγνωρίζοντας ότι δεν έχει την δυνατότητα να να προβλέψει πότε η βρετανική οικονομία δεν θα βρίσκεται υπό πίεση.

Το καλό νέο είναι η μείωση του πληθωρισμού, δήλωσε ο Κάμερον στην Daily Telegraph σε μίασυνέντευξη λίγο πριν από την ανακοίνωση των στατιστικών για μείωση της ανεργίας. Ωστόσο, όπως είπε, η κατάσταση παραμένε «πολύ σκληρότερη από ότι προβλεπόταν».

Ο
γραμματέας της κυβέρνησης σερ Τζέρεμι Χέιγουν προειδοποίησε τον προηγούμενο μήνα ότι ηπρόκληση για δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που αντιμετωπίζει ο δημόσιος τομέας της χώρας μπορεί να παραταθεί έως το 2020.

Ερωτώμενος για την παράταση πέντε ετών στα μέτρα λιτότητας, ο Κάμερον απάντησε: «αυτή είναι χρονική περίοδος για όλες τις χώρες, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική, όπου πρέπει να διαχειριστούμε τα ελλείμματά μας και πρέπει να έχουμε βιώσιμο χρέος. Δεν μπορώ να προβλέψω πότε θα απαλλαγούμε από αυτήν την πιεση».

«Δεν μπορώ να προβλέψω πότε οι δυσκολίες αυτές θα παρέλθουν. Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Υπάρχουν μερικά καλά νέα, όπως ότι έπεσε ο πληθωρισμός. Αλλά δεν αρνούμαι λεπτό ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από ότι αναμενόταν», πρόσθεσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Περιγράφοντας την τρέχουσα ύφεση ως «μία από τις βαθύτερες και μακροχρόνιες» εδώ και δεκαετίες στην Βρετανία, ο Κάμερον σημείωσε σύμφωνα με το ethnos.gr, ότι «ήταν ένα απίστευτα σκληρό πακέτο συγκυριών και χρειάζεται σκληρή δουλειά για να βγεις από αυτές τις καταστάσεις. «Αλλα πιστεύω το σχέδιό μας παρέχει εμπιστοσύνη στους πολίτες ότι η κυβέρνηση έχει επίγνωση του τί χρειάζεται να γίνει», πρόσθεσε.

Το 2010 η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ένα πενταετές πρόγραμμα λιτότητας, αλλά ο υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Οσμπορν ήδη έχει αναγκαστεί να το επεκτείνει έως το 2017.

tsantiri.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα