K.BAZEXA: Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται αποτελεσματικότερο επιθετικό

17:19 10/12/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Κριστόφ Βαζέχα τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θέλει έναν επιθετικό αποτελεσματικό...
και όταν το λέει ο συγκεκριμένος πρώην φορ έχει ιδιαίτερη σημασία. Ο Πολωνός παλαίμαχος άσος, πάντως, ανέφερε πως ο Τοτσέ στα δύσκολα είναι εκεί που πρέπει να είναι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαζέχα στον Sentra 103.3:

Για τον Παναθηναϊκό του Ρότσα συγκρίνοντας τον με αυτόν
του Φερέιρα: «Ηταν πολύ καλός στο ντέρμπι. Ορεξάτος, κινητικός. Δεν θέλω να γυρίσω πίσω στους μήνες που καθόταν στον πάγκο ο Φερέιρα. Η ομάδα έχει βρει καλό ρυθμό και σιγά σιγά κοιτάει μπροστά».

Για τις αλλαγές ο έφερε ο Ρότσα σε αγωνιστικό επίπεδο: «Εμείς που είμαστε από μακριά είναι δύσκολο να πούμε. Όταν ακόμα έπαιζα, ο Χουάν μας έλεγε να παίζουμε ελεύθερα, χωρίς πίεση και ας κάνουμε λάθη. Το ένα λάθος μας έλεγε μπορεί να το διορθώσει ο συμπαίκτη σου. Όλα αυτά τα στοιχεία τα είδαμε χθες. Πολύ πάθος, όρεξη, κίνηση και ήθελε περισσότερο τη νίκη».

Για το αν φοβήθηκε πως ο Παναθηναϊκός θα χάσει μετά το 2-1 του Ολυμπιακού: «Σε τέτοια παιχνίδια είναι λογικό να ρισκάρεις, να επιτεθείς και να ανοιχτείς. Τότε υπάρχει το ρίσκο πως ο Ολυμπιακός που έχει καλούς παίκτες, μπορεί να φτάσει σε μεγαλύτερο σκορ. Ο Παναθηναϊκός στάθηκε πολύ καλά στο δεύτερο μέρος. Με εξαίρεση την φάση που ο Λάζαρος χάνει τη μπάλα, δεν θυμάμαι ο Ολυμπιακός να κάνει άλλη ευκαιρία. Επρεπε να κερδίσει το παιχνίδι. Δεν πάει πίσω μετά την ισοφάριση, προσπάθησε να πάρει τη νίκη».

Για την έλλειψη ενός κυνηγού επιπέδου, Βαζέχα ή Σισέ: «Ολοι λέμε πως ο Τοτσέ χάνει γκολ, όμως στα δύσκολα είναι εκεί που πρέπει να είναι. Εκανε το 2-2. Χρειάζεται έναν επιθετικό πιο αποτελεσματικό ο Παναθηναϊκός».

Για τον Χάρη Μαυρία: «Τον ξέρω από τον καιρό που ήμασταν μαζί με τον Νίκο Νιόπλια στην ομάδα. Είναι ένα παιδί που του αρέσει η δουλειά. Δεν θα νομίζει πως είναι μεγάλος παίκτης μετά το ντέρμπι. Θέλει πολύ δουλειά ακόμα. Εχει τα στοιχεία να πετύχει, ταχύτητα και καλή επαφή με την μπάλα. Είναι και πολύ καλό παιδί. Τον ξέρω από κοντά, δεν παίρνουν τα μυαλά του αέρα».

Για το αν θα επηρεαστεί από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων: «Είναι σε όλες τις εφημερίδες. Ο ίδιος είναι 19 ετών, ολόκληρος άντρας δεν είναι παιδί. Είναι βασικός παίκτης, από τον ίδιο εξαρτάται να μείνει προσγειωμένος».

Για τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο: «Χθες μετά το 1-1 φταίει λίγο για το γκολ, κάπου φοβήθηκε το τάκλιν. Μετά είχε λίγο τρακ και στις πάσες του. Νομίζω όμως πως αποτελεί επένδυση για τον Παναθηναϊκό».

Για το αν είναι μονόδρομος ο Παναθηναϊκός να στηριχτεί σε νέα παιδιά: «Εννοείται πως ναι, όχι μόνο ο Παναθηναϊκός είναι κάτι που γίνεται σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Οποια ομάδα έχει πίσω της ακαδημίες μπορεί να σταθεί στην κρίση. Είχε δίκιο ο Βαρδινογιάννης πως οι ομάδες χτίζονται δεν αγοράζονται. Πρέπει η κάθε ομάδα να έχει 1-2 παίκτες που τους λέμε κράχτες αλλά να είναι ικανοί να κάνουν την διαφορά μέσα στο γήπεδο».
Keywords
Τυχαία Θέματα