K.ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

22:27 19/3/2012 - Πηγή: 24wro
Οι εκλογές πλησιάζουν, το ΠΑΣΟΚ απέκτησε νέο πρόεδρο και οι υποψήφιοι λαμβάνουν θέση στην...
αφετηρία των ψήφων! Για τους ψηφοφόρους δεν ξέρουμε, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι τους είναι παντελώς αδιάφορη η διεξαγωγή τους. Το αποτέλεσμα όμως ενδιαφέρει τη χώρα, η οποία βρίσκεται στην πιο δύσκολη καμπή της ιστορίας της.

Οι προσεχείς εκλογές θα διενεργηθούν για πρώτη φορά με
τον εκλογικό νόμο που ψηφίσθηκε επί ΝΔ και καταρτίσθηκε από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο. Ο «νόμος Παυλόπουλου» πριμοδοτεί με 50 έδρες, αντί για 40 που ίσχυε έως τώρα, το πρώτο σε ψήφους κόμμα, ανεξαρτήτως της διαφοράς από το δεύτερο.
Κατά τα αλλά, για την κατανομή των εδρών ισχύει η απλή αναλογική και οι έδρες κατανέμονται με βάση τους ψήφους που λαμβάνουν τα κόμματα στο σύνολο της επικράτειας. Υψηλά, παρά ταύτα, διατηρείται και με το «νόμο Παυλόπουλου» ο πήχης της αυτοδυναμίας. Για να σχηματίσει το πρώτο σε ψήφους κόμμα αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα πρέπει να συγκεντρώσει ποσοστό πάνω από 37%. Όσο περισσότερα μάλιστα κόμματα υπερβαίνουν το φράγμα του 3% και μπαίνουν στη Βουλή, τόσο αυξάνεται το ποσοστό που απαιτείται για την αυτοδυναμία.
Αραγε το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών ποιόν θα ονομάσει πρωθυπουργό της Ελλάδας; Ποιός έχει σειρά;
Ο Κώστας Σκανδαλίδης πάντως πιστεύει ότι δε θα είναι κάποιος από τους αρχηγούς των κομμάτων, αλλά ένα "τρίτο πρόσωπο"...
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ:
Ο λαός προφανώς θα ψηφίσει την Κυβέρνηση που θέλει . Γιατί θα πρέπει να είναι ο κ. Σαμαράς Πρωθυπουργός; Μπορεί να είναι ένας άλλος Πρωθυπουργός, ένας τρίτος Πρωθυπουργός. Δεν ξέρω, αν μπορεί να είναι τεχνοκράτης. Μπορεί να γίνει, κατ' αρχήν, μια μεγάλη πολιτική συζήτηση για το τι πρόγραμμα θα εφαρμόσει αυτή η Κυβέρνηση και αν θα υλοποιήσει τις συμφωνίες, με ποιο τρόπο και σε ποια κατεύθυνση.
Ο λαός θα αποφασίσει τι κυβέρνηση θέλει. Υπάρχει μια ρευστότητα κατ' αρχήν σε ό,τι αφορά το πρώτο Κόμμα. Εάν η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο Κόμμα, θα γίνει μια συζήτηση επί της ουσίας, πάνω στο τι Κυβέρνηση χρειάζεται ο τόπος, και εκεί, στο πρόγραμμα αυτό, θα επιλεγούν και τα πρόσωπα που μπορεί να επιτελέσουν αυτό το ρόλο. Νομίζω όμως ότι είναι πρόσκαιρο.
Αλλά, το παράδειγμα του κ. Παπαδήμου δεν είναι κακό, μια χαρά παράδειγμα είναι....

apospasma.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα