LIVE: Ρεάλ - Μπαρτσελόνα

22:15 3/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ο τελευταίος… πειρασμός!

Αφού έκαναν «μαύρα μάτια» σε φίλους κι έφτιαξαν μάχες με συζύγους (προσφέροντας τρεις ματσάρες σε 20 μέρες), Μπαρτσελόνα και Ρεάλ μας «καρφώνουν» για τελευταία φορά μπροστά στις τηλεοράσεις!

Με το μπαρούτι από τον πρώτο ημιτελικό ακόμα στην ατμόσφαιρα, οι «μερένχες» ψάχνουν αποδείξεις πως οι «μπλαουγκράνα» δεν έχουν… ήδη προκριθεί (με το 2-0 του «Μπερναμπέου») στον τελικό του Champions League!



ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
(Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Πουγιόλ, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλβες, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο, Βίγια

Στον πάγκο: Ολαζάμπαλ, Γιέφρεν, Κεϊτά, Αφελάι, Αμπιντάλ, Φοντάς, Αλκάνταρα

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Μαρσέλο, Αλμπιόλ, Καρβάλιο, Αρμπελόα, Ντιαρά, Αλόνσο, Ντι Μαρία, Κακά, Ρονάλντο, Ιγκουαΐν

Στον πάγκο: Ντούντεκ, Μπενζεμά, Γκρανέρο, Γκαράι, Εζίλ, Αντεμπαγιόρ, Νάτσο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)
ΒΟΗΘΟΙ: Βάλτερ Βρόμανς, Μαρκ Σίμονς (Βέλγιο)

ΓΗΠΕΔΟ: «Καμπ Νου»


  Με αρκετές απουσίες -λόγω τραυματισμών ή λόγω… του πρώτου «πολέμου» στη Μαδρίτη- θα παραταχθούν οι δύο ομάδες. Εκτός μάχης, λοιπόν, για την Μπαρτσελόνα είναι οι τραυματίες Μάξουελ, Μιλίτο και Μοντόγια -όπως και ο τιμωρημένος Πίντο.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, από την άλλη (που θα βρίσκεται στην εξέδρα, λόγω της αποβολής του στο πρώτο ματς) δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Πέπε και Ράμος -αλλά και στον τραυματία Κεντίρα.
  Οι Καταλανοί προέρχονται από ήττα με 2-1 από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα», ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό ουδόλως αμφισβήτησε την κυριαρχία της στην Primera Division, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ηττηθεί στο «Μπερναμπέου» από τη Σαραγόσα με 3-2. Η μεταξύ τους διαφορά παρέμεινε στους οκτώ βαθμούς και στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν είναι πλέον μόνο μαθηματικά εφικτό να ανατραπούν τα δεδομένα.
  Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με την ίδια κατάληξη. Την περίοδο 1959/60 η Ρεάλ Μαδρίτης είχε αποκλείσει με δύο νίκες (3-1, 3-1) την Μπαρτσελόνα καθ’ οδόν για τον τελικό όπου συνέτριψε με 7-3 την Άιντραχτ, ενώ τη σεζόν 2001/02 η ιστορία επαναλήφθηκε με τη «βασίλισσα» να νικά 2-0 στο «Καμπ Νου» και στο "Μπερναμπέου" της αρκούσε το 1-1, ώστε να προκριθεί στον τελικό, όπου επιβλήθηκε 2-1 της Λεβερκούζεν. Η Μπαρτσελόνα είχε αποκλείσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών την περίοδο 1960/61, με ισοπαλία 2-2 στη Μαδρίτη και νίκη 2-1 στη Βαρκελώνη.

Η Μπαρτσελόνα φτάνει για 12η φορά στους «4» της διοργάνωσης κι έχει πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό έξι φορές. Η Ρεάλ Μαδρίτης συμμετέχει για 22η φορά στα ημιτελικά του θεσμού και επιδιώκει τη 13η πρόκριση σε τελικό. Σε 212 αγώνες μεταξύ των ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις, οι Καταλανοί μετρούν 83 νίκες έναντι 86 των Μαδριλένων, ενώ 43 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Ως γ
Keywords
Τυχαία Θέματα