M.ΔΑΜΑΝΑΚΗ: Όχημα της ανάπτυξης ο τουρισμός

15:35 30/10/2012 - Πηγή: 24wro
Την πεποίθηση ότι ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει το όχημα της ανάπτυξης για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια...
εξέφρασε η Μαρία Δαμανάκη, επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από το βήμα του 11ου συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με θέμα Marketing Greece, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας την ποιοτική ταυτότητα της σύγχρονης Ελλάδας.

Αφού επισήμανε ότι πλέον
ο τουρισμός μπήκε στην ατζέντα του κολεγίου των επιτρόπων, υπογράμμισε ότι η Κομισιόν μπορεί να σταθεί αρωγός σε πρωτοβουλίες επιχειρηματιών που θα αφορούν τον τουρισμό. Όπως είπε η κ. Δαμανάκη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το επόμενο διάστημα θα διαθέσει κονδύλια σε προγράμματα που θα αφορούν τον θαλάσσιο τουρισμό και συγκεκριμένα για λιμάνια, μαρίνες, αλιευτικό τουρισμό, καταλυτικό τουρισμό κλπ και κάλεσε τους επιχειρηματίες του κλάδου να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε αυτά τα πεδία.

Στη διάρκεια του συνεδρίου ο ΣΕΤΕ παρουσίασε την πρόταση των επαγγελματιών του τουρισμού για την επικοινωνιακή στρατηγική του ελληνικού τουρισμού που συνοδεύεται από την υλοποίηση ιδιωτικής εταιρίας μάρκετιγκ του ελληνικού τουρισμού (Marketing Greece AE), και την υλοποίηση διαδικτυακού τόπου (web site) παγκόσμιου βεληνεκούς.

Ο δικτυακός αυτό τόπος, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, θα συμβάλλει στην παρουσίαση της χώρας και θα συνδέεται με δράσεις που θα αφορούν τις κυρίες αγορές για την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Μετά και τη μη σύσταση της κοινής εταιρείας μάρκετινγκ ανάμεσα σε ΕΟΤ και ΣΕΤΕ οι ιδιώτες του κλάδου, όπως τονίστηκε «πήραν την κατάσταση στα χέρια τους» και θα υλοποιήσουν την εταιρεία μάρκετινγκ με κεφάλαια εξ ολόκληρου ιδιωτικά. Προς την κατεύθυνση αυτή ο ΣΕΤΕ ζήτησε τη συνδρομή του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου και της Ένωσης Διαφημιστών Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση, η συνεργασία ανάμεσα στον ΕΟΤ και τη νέα εταιρεία, που θα «τρέξει» το 2013, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όπως τόνισαν τα ενδιαφερόμενα μέρη.

zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα