NBA:Ένα δαχτυλίδι, δύο σούπερ σταρ

16:19 10/6/2012 - Πηγή: 24wro
Σύμφωνοι, ομαδικό άθλημα το μπάσκετ, αλλά ορισμένοι παίκτες που μπορούν να το μετατρέψουν σε one man show...
Ο Κέβιν Ντουράντ και ο Λεμπρόν Τζέιμς ανήκουν σε αυτό το ολιγομελές κλαμπ και θα διεκδικήσουν μέχρι τελικής πτώσης το δαχτυλίδι του πρωταθλητή στους τελικούς του ΝΒΑ.

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης
Ο αληθινός MVP
Όλη η ζωή του Κέβιν Ντουράντ είναι… απαντήσεις. Μικρότερος είχε χαρακτηριστεί ταλαντούχος μεν, αλλά όχι όσο μυώδης και σκληρός απαιτείται για να επιβιώσει
στο ΝΒΑ. Αργότερα είδε την πλάτη του Γκρεγκ Όντεν και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση του ντραφτ («στερνή μου γνώση…» για τους Μπλέιζερς). Ακόμη και τώρα, που έχει πιστοποιήσει την κλάση του οδηγώντας τις ΗΠΑ στην κατάκτηση του Μουντομπάσκετ το 2010 και κερδίζοντας για τρία συναπτά έτη τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του ΝΒΑ, ο ψιλόλιγνος φόργουορντ κρίθηκε λιγότερο πολύτιμος από τον Λεμπρόν Τζέιμς στη μάχη για το βραβείο του MVP. Τώρα ετοιμάζεται να κλείσει μία για πάντα τα στόματα. Να αποδείξει πως είναι ο αληθινός MVP, αλλά και προπαντός πως είναι ικανός να οδηγήσει ένα μικρομεσαίο και μάλλον παρηκμασμένο franchise της λίγκας στην κορυφή.
Ο σιωπηλός ηγέτης της Θάντερ, η ήρεμη δύναμη που δεν γεμίζει το μάτι με το… ξερακιανό σώμα του και το πράο βλέμμα, διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου των κορυφαίων. Εξελίσσοντας χρόνο με το χρόνο το παιχνίδι του και εμπλουτίζοντας το ρεπερτόριό του, πριν καν κλείσει τα 24 του χρόνια ο Κέβιν Ντουράντ έχει παρουσιάσει επαρκέστατες αποδείξεις πως δεν είναι απλώς ένας μεγάλος σουτέρ, όπως είχε «πλασαριστεί» στο ξεκίνημα της καριέρας του. Είναι μια πραγματική καλαθομηχανή, που σε αντίθεση με τους περισσότερους σταρ της λίγκας δεν στηρίζεται στα σωματικά του προσόντα, αλλά στο αυθεντικό ταλέντο του για να «λάμψει», ενώ φροντίζει σε κάθε ευκαιρία να αποδεικνύει πως δεν αγωνίζεται για τον εαυτό του, αλλά για μία ομάδα που λειτουργεί υποδειγματικά για τον ίδιο κι ο ίδιος γι’ αυτή.
Πλέον ενσαρκώνει τις προσδοκίες μίας ολόκληρης πολιτείας και μίας ομάδας που επένδυσε στο ταλέντο του και δημιούργησε ένα πρότζεκτ με νεαρούς παίκτες και «πινελιές» εμπειρίας, που πλέον έχει ωριμάσει αρκετά για να φτάσει στην κορυφή εκθρονίζοντας παραδοσιακές δυνάμεις και φαβορί. Αρχικά τους πρωταθλητές Μάβερικς με «σκούπα», εν συνεχεία σχεδόν εξίσου εύκολα τους Λέικερς και τέλος τους Σπερς επιστρέφοντας από το 0-2 και κερδίζοντας τέσσερα συνεχή παιχνίδια. Σε όλη αυτή τη διαδρομή της post season, ο Ντουράντ είχε 27,8 πόντους (87% στις βολές, 50,5% στα σουτ), 7,5 ριμπάουντ, 5,3 ασίστ, 1,7 κλεψίματα και 1,5 τάπα σε 42,8 λεπτά ανά αγώνα.
Ο «βασιλιάς» ψάχνει το στέμμα του
Έχει αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος τρεις φορές τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Θεωρείται από τους περισσότερους ο κορυφαίος σύγχρονος παίκτης του ΝΒΑ, ικανός για τους φανατικούς θαυμαστές του να μπει σε σύγκριση ακόμη και με τον απλησίαστο Μάικλ Τζόρνταν δίχως να θεωρηθεί βλασφημία. Όμως ο (αυτό)αποκαλούμενος «βασιλιάς» και «εκλεκτός» ακόμη αναζητεί το πρώτο
Keywords
Τυχαία Θέματα