Oι δημοφιλέστερες θεωρίες συνομωσίας για τον θάνατο του μπιν Λάντεν

12:06 10/5/2011 - Πηγή: 24wro
Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετές μέρες από την επιχείρηση που οδήγησε στην ...
εξόντωση του ηγέτη της αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, από τις αμερικανικές δυνάμεις, η μη δημοσιοποίηση ξεκάθαρων στοιχείων για τον τρόπο θανάτου(;) του από τις ΗΠΑ, έχει πυροδοτήσει τις -κλασικές- θεωρίες συνομωσίας που πάντα δίνουν μια ιδιαίτερη αίγλη στα μεγάλα γεγονότα, τα οποία, συνήθως, αμφισβητούν.

Λίγο οι πλαστές φωτογραφίες, λίγο η άρνηση του Μπαράκ Ομπάμα να δημοσιεύσει εικόνες της σορού του πρώην ηγέτη της αλ Κάιντα, έχουν δημιουργήσει διάφορα σενάρια, άλλα με λογική βάση, άλλα χωρίς. Σας παρουσιάζουμε μερικά από αυτά:


Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλεντον γνώριζαν...


Το παγκόσμιο γεγονός που μονοπώλησε τα φώτα της δημοσιότητας, ο βρετανικός πριγκιπικός γάμος, δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από τα σενάρια. Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον γνώριζαν για την αμερικανική επιχείρηση των Αμερικανών στο Πακιστάν και γι' αυτό το λόγο ανέβαλαν το ταξίδι του μήνα του μελιτός τους ακριβώς πριν από την ανακοίνωση της εκτέλεσης του μπιν Λάντεν. Η εφημερίδα, μάλιστα ρώτησε τον εκπρόσωπο των ανακτόρων του Μπακινγχαμ εάν υπήρξε κάποια σύνδεση. Φυσικά εκείνος το αρνήθηκε.



Ο μπιν Λάντεν δούλευε για τη CIA


To συγκεκριμένο σενάριο συνδέεται άμεσα με τις επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου του 2011. Σύμφωνα με αυτό, ο Οσάμα μπιν Λάντεν ήταν πράκτορας της CIA, o οποίος προκάλεσε τις επιθέσεις στους Διδύμους Πύργους, ώστε να δημιουργήσει μία βίαιη εικόνα του Ισλάμ. Δέκα χρόνια μετά την επίθεση δεν ήταν πια χρήσιμος στους Αμερικανούς και γι' αυτό εκτελέστηκε. Ίδια άποψη εξέφρασε επισήμως και το Ιράν.



H CIA πλαστογράφησε τα νέα βίντεο


Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, τα πρόσφατα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν, τα οποία έδειχναν τον μπιν Λάντεν στο καταφύγιό του, είναι παρόμοια με κάποια του 2007, που είχε προβάλει το Πεντάγωνο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Info Wars, πάγια τακτική του Πενταγώνου ήταν να προβάλλει παλιά βίντεο του μπιν Λάντεν ως καινούρια και να δημιουργεί τα δικά του.



Παράλληλα, πολλοί υποστηρίζουν ότι τα γένια του μπιν Λάντεν και συγκεκριμένα το χρώμα τους, δεν πείθουν για την αλληλουχία των σκηνών. Η Washington Post ανέφερε σε δημοσίευμα ότι η CIA δημιούργησε ένα προπαγανδιστικό βίντεο, στο οποίο εμφανιζόταν ο Οσάμα μπιν Λάντεν να κάθεται κοντά σε μια φωτιά μαζί με τους άνδρες του και να απολαμβάνουν άφθονο αλκοόλ.



Ο Οσάμα μπιν Λάντεν δεν είναι νεκρός


Αυτό το σενάριο είναι πιο δημοφιλές στους κόλπους των Ταλιμπάν, παρά στις ΗΠΑ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και οι αντίστοιχοι Αμερικανοί "πιστοί".



Ο παρουσιαστής του Fox Business News, Άντριου Ναπολιτάνο, ρώτησε τους καλεσμένους εάν η κυβέρνηση λέει την αλήθεια, ή αν προσπαθεί απλά να σώσει την προεδρία του Ομπάμα. Στο Facebook, περίπου 2.00
Keywords
Τυχαία Θέματα