Oι... πατριωτικές δηλώσεις Βενιζέλου από την Κύπρο

22:22 30/3/2012 - Πηγή: 24wro
Με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος...
ο οποίος ολοκλήρωσε την Παρασκευή την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο.

«Κοινή η μοίρα Ελλάδας και Κύπρου» συμφώνησαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κατά τη συνάντησή τους στη Λευκωσία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έγινε νωρίς την Παρασκευή δεκτός από τον πρόεδρο Χριστόφια και είχε χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και τους αρχηγούς τον κοινοβουλευτικών κομμάτων, επιστρέφει το βράδυ στην Αθήνα.
Η κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι το μεγάλο και κρίσιμο χαρτί που έχει στα χέρια του ο Ελληνισμός, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι μια πολύ σημαντική διάσταση της κυριαρχίας είναι πάντα η οικονομική κυριαρχία και αυτό, σημείωσε, «έχει πολύ μεγάλη σημασία για την Ελλάδα, έχει μεγαλύτερη ακόμη σημασία για την Κυπριακή Δημοκρατία».
Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος μιλούσε μετά την συνάντηση του με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την θερμή υποδοχή, τις ευχές, αλλά και τις σκέψεις που του ανέπτυξε ο μακαριότατος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στις επαφές με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου και χαρακτήρισε την οπτική του γωνία «πάρα πολύ κρίσιμη για τον Κυπριακό, αλλά και για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή». Επίσης, επεσήμανε ότι αποτελεί ιστορική αλήθεια η αναφορά του αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου πως η μοίρα Ελλάδας - Κύπρου είναι κοινή.
«Δίνουμε τώρα ένα αγώνα ο οποίος δεν είναι απλά και μόνο αγώνας εθνικός, αλλά είναι και ευρωπαϊκός καθώς οι δύο χώρες είμαστε μέλη της Ευρωζώνης και πρέπει αυτή τη διάσταση να την μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα και να μην την αποδεχτούμε ως μειονέκτημα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος συγχάρηκε τον κύριο Βενιζέλο για την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ευχήθηκε επιτυχία στο έργο του για το καλό της Ελλάδος. Πάντοτε στηριζόμαστε στην Ελλάδα και η Ελλάδα πάντοτε μας στηρίζει, είπε ο κ. Χρυσόστομος. Επίσης, τόνισε η Κύπρος έχει υπόσταση και είναι υπολογίσιμη, λόγω της στήριξης της Ελλάδας.
Τέλος, ο αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ευχή «να ανεβαίνει συνεχώς το έθνος μας, ώστε να απολαμβάνουμε κι εμείς».

parapolitika.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα