OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αντί για Τoροσίδη, ποιος;

16:15 8/10/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Βασίλης Τοροσίδης χάνει τα κρίσιμα ματς με ΑΕΚ και Ντόρτμουντ …
και ο Ερνέστο Βαλβέρδε καλείται να βρει τον κατάλληλο αντικαταστάτη του. Μοντέστο, Μανιάτης και... Ζαραδούκας οι υποψήφιοι.


Περίπου δεκαπέντε μέρες θα μείνει εκτός δράσης ο Βασίλης Τοροσίδης ο οποίος υπέστη κάταγμα στα πλευρά κατά το χθεσινό ματς της Εθνικής στο Καραϊσκάκη κόντρα στην Κροατία. Ένας τραυματισμός που έρχεται σε κακή εποχή για τον αρχηγό του Ολυμπιακού.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πόνταρε πολλά στον φρέσκο Τοροσίδη, αφού η απόδοσή του το τελευταίο διάστημα ανέβαινε συνεχώς παιχνίδι με το παιχνίδι. Ο «Τόρο», μετά τα μεγάλα ματς που έκανε με Άρσεναλ και ΠΑΟΚ, έδειξε πως ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να στηριχθεί πάνω του και σε αυτά με ΑΕΚ και Ντόρτμουντ που ακολουθούν. Πλέον, όμως, ο «Τσινγκούρι» πρέπει αναγκαστικά να παρεκκλίνει του αρχικού σχεδίου. Οι διαθέσιμες επιλογές που έχει λοιπόν είναι οι εξής τρεις:


Φρανσουά Μοντέστο: η προφανής επιλογή


Από τους τρεις που μπορούν να καλύψουν το κενό του αρχηγού, είναι αυτός που διαθέτει τη μεγαλύτερη ποιότητα και εμπειρία. Παρότι στον Ολυμπιακό καθιερώθηκε ως αμυντικός μέσος, έχει φυσικά μεγάλη γνώση της θέσης αφού σε αυτή αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, ενώ το σημαντικότερο στοιχείο που τον καθιστά μεγάλο φαβορί είναι οι πολλές επιλογές που δίνει στον προπονητή του λόγω των αγωνιστικών χαρακτηριστικών.


Γιάννης Μανιάτης: το ρίσκο


Ο πρώην αρχηγός του Πανιωνίου έκανε μια πολύ καλή προετοιμασία το καλοκαίρι, ο Βαλβέρδε είναι ικανοποιημένος με τα στοιχεία που βγάζει στο παιχνίδι του και γενικά τον πιστεύει ως ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, λόγω της μεγάλης πληρότητας του ρόστερ ακόμη δεν έχει παίξει σε κάποιο από τα πέντε επίσημα ματς της σεζόν για τον Θρύλο με αποτέλεσμα να έχει μείνει πίσω από άποψης ρυθμού και αγωνιστικής ετοιμότητας. Επιπλέον, ο ποδοσφαιριστής προέρχεται από τραυματισμό (θλάση) οπότε ακόμη και αν είναι ιατρικά έτοιμος, η συμμετοχή του εμπεριέχει ένα έξτρα ρίσκο.


Γιάννης Ζαραδούκας: η έκπληξη


Δεν έχει κάνει ούτε μία προπόνηση ακόμη με τον Ολυμπιακό, όμως από Δευτέρα που θα πιάσει δουλειά στου Ρέντη ο Βαλβέρδε θα έχει την ευκαιρία να τον τεστάρει. Ο 25χρονος διεθνής μπακ, παρότι είναι αριστεροπόδαρος και αγωνίζεται στην αριστερή πτέρυγα έχει παίξει αρκετές φορές και στην απέναντι, όπως άλλωστε... συνηθίζουν οι πλάγιοι αμυντικοί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Η επιλογή αυτή δεν συγκεντρώνει παρά ελάχιστες πιθανότητες, ωστόσο από τη στιγμή που είναι... διαθέσιμη πρέπει να καταγραφεί. Άλλωστε δεν είναι λίγοι μέσα στον Ολυμπιακό που θεωρούν ότι ο Ζαραδούκας μπορεί να εξελιχθεί σε νέο... Τάσο Πάντο και ο «Παντούρου» είναι μια κλασική περίπτωση μπακ που έπαιζε σε όποια πλευρά τον χρειαζόταν η ομάδα.


Όπως και να 'χει, αυτός που έχει το... καρπούζι και το μαχαίρι είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος θα κληθεί να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πολλές διαθ
Keywords
Τυχαία Θέματα