OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Οι ομοιότητες των τριών διπλών!

18:06 24/11/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Ολυμπιακός έχει να επιδείξει τρεις ευρωπαϊκές νίκες επί γαλλικού εδάφους…
με κοινό παρονομαστή το σκορ (0-1), αλλά και το γεγονός ότι έχουν σκοράρει τρεις Έλληνες. Ο λόγος για τους Γιώργο Βαϊτση, Ιεροκλή Στολτίδη και Γιάννη Φετφατζίδη
Τον νόμο του ισχυρού επιβεβαίωσε ο Θρύλος με την σπουδαία εκτός έδρας νίκη του κόντρα στην Μαρσέιγ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας με τη επιβλητική τους εμφάνιση έπαιξαν ποδόσφαιρο κυριαρχίας και στο τέλος έφυγαν με τους τρεις ολόχρυσους βαθμούς στις αποσκευές τους από το «Βελοντρόμ» χάρη στη γκολάρα του Γιάννη Φετφατζίδη στο 82'
Το θέμα είναι ότι το τεράστιο «διπλό που πήρε ο Θρύλος επί της Μαρσέιγ προδιαθέτει ευχάριστα για πολλούς λόγους τους φίλους του Ολυμπιακού, αφού και οι δύο προηγούμενες νίκες, που είχαν πανηγυρίσει οι «ερυθρόλευκοι» στο παρελθόν, τους είχαν οδηγήσει σε πρόκριση. Στοιχείο, πολύ σημαντικό, εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Άρσεναλ, όπου ο Ολυμπιακός χρειάζεται νίκη, ώστε να σφραγίσει το ευρωπαϊκό του εισιτήριο. Είτε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, είτε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.
Βέβαια, αυτό είχε να κάνει και με το γεγονός ότι δεν ήταν ματς ομίλου, αλλά ζευγάρι, ωστόσο και με τη Μονακό και με τη Σοσό, όταν ο Θρύλος νίκησε στη Γαλλία πέτυχε τον στόχο του!
Το κοινό που έχει η νίκη του Θρύλου στο «Βελοντρόμ» με τις προηγούμενες είναι ότι όλα τα ματς έληξαν 0-1 και τα τρία γκολ, τα σημείωσαν Έλληνες. Την αρχή έκανε ο Γιώργος Βαίτσης στο 86ο λεπτό στο Πριγκιπάτο τον Οκτώβριο του 1992 στην νίκη με 1-0 επί της μονακό, για να ακολουθήσει ο Ιεροκλής Στολτίδης τον Φεβρουάριο του 2005 , όταν με δικό του γκολ χάρισε στον Θρύλο μια πανηγυρική νίκη - πρόκριση επί της Σοσό (0-1)
Η μόνη διαφορά είναι ότι τα γκολ των Βαϊτση και Στολτίδη αφορούσαν διοργανώσεις του Κυπέλλου Κυπελλούχων και Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ αντίστοιχα, ενώ αυτ΄του «Φέτφα ήατν στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ!
Keywords
Τυχαία Θέματα