OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Το αίνιγμα Κέσελ

16:11 8/9/2011 - Πηγή: 24wro
Ή στραβός είν’ ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε…
Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι αντιστρόφως ανάλογες επιδόσεις του Μάρκο Κέσελ από τα 6,75μ. με τη φανέλα του Ολυμπιακού και της Σερβίας.
Πέρυσι τέτοια εποχή, οι φίλοι του Ολυμπιακού έτριβαν τα μάτια τους με το «φονικό» ένστικτο που έδειχνε ο Σέρβος φόργουορντ από τη γραμμή των τριών πόντων στο Mundobasket και όλοι περίμεναν ανάλογες επιδόσεις και κατά τη
διάρκεια της σεζόν με την ερυθρόλευκη φανέλα.
Εις μάτην... Ο Κέσελ σούταρε με το... πενιχρό 36% σε Α1 και Euroleague, σπάζοντας ουκ ολίγες φορές τα... στεφάνια. Και φέτος, ένα χρόνο μετά το Mundobasket, έρχεται το Eurobasket, όπου ο Κέσελ λες και βάλθηκε να ξανατρελάνει τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αφού σε πέντε ματς έχει πετύχει κιόλας 16 τρίποντα. Ένα λιγότερο δηλαδή απ’ όσα έβαλε πέρυσι όλη τη σεζόν στην Α1!
Το «τις πταίει» για την –παράλογη– μεταμόρφωση του Κέσελ, αλλάζοντας φανέλα έχει κάποιες –λογικές– εξηγήσεις. Κατ' αρχάς στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα τουρνουά λίγων και διαδοχικών αγώνων που βάζουν τον παίκτη άμεσα στην... πρίζα και του επιτρέπουν να φορμαριστεί γρήγορα.
Φυσικά, κανείς δεν πρέπει να λησμονεί το γεγονός ότι ο Κέσελ, σε περίοδο που ακόμη προσαρμοζόταν στο νέο του περιβάλλον, χτύπησε στον αστράγαλο και έμεινε εκτός δράσης δύο περίπου μήνες. Γεγονός που αν μη τι άλλο λειτούργησε ανασταλτικά στην προσπάθειά του να βρει τον καλό του εαυτό.
Τελευταία, αλλά εξίσου σημαντική παρατήρηση, το γεγονός ότι ο μέσος όρος των λεπτών συμμετοχής του στη Σερβία είναι ακριβώς διπλάσιος (22 λεπτά), εν συγκρίσει με τον Ολυμπιακό (11 λεπτά).
Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτός ο Κέσελ, όπως εμφανίζεται στη Λιθουανία αποτελεί τεράστιο «όπλο» για οποιαδήποτε ομάδα. Αντιθέτως, αυτός που εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της περασμένης περιόδου αποτελεί περισσότερο τροχοπέδη για μια ομάδα που έχει επενδύσει πάνω του.
Ευχή όλων είναι ο Μάρκο να πάρει την απαραίτητη ώθηση από τα μεγάλα ματς που κάνει και να παρουσιάσει στη δεύτερη σεζόν του στον Πειραιά τον παίκτη που θαυμάζουμε στη Λιθουανία τόσες μέρες.
Keywords
Τυχαία Θέματα