SOS εκπέμπουν σήμερα για το πάρκο Τρίτση

17:17 19/2/2012 - Πηγή: 24wro

Εθελοντική πρωτοβουλία για την αναδάσωση και την περιποίηση του... Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, «Αντώνης Τρίτσης», διοργανώνουν σήμερα Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, για άλλη μια φορά, πολίτες και φορείς.

Το Πάρκο, με έκταση πάνω από 1000 στρέμματα στα διοικητικά όρια των Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού, είναι ένα από τα σημαντικότερα στον αστικό ιστό τόσο του Λεκανοπεδίου Αττικής, όσο και της χώρας μας. Από το 1992, που δημιουργήθηκε και ειδικότερα από το 2002, οπότε και συστάθηκε ο Οργανισμός Διοίκησης & Διαχείρισης για τη συνολική λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξή
του, εκδηλώθηκαν αρκετές προσπάθειες για τη συνολική αξιοποίησή του, προς όφελος των κατοίκων, κυρίως, της Δυτικής Αθήνας.
Ωστόσο, η έλλειψη γενικού και σταθερού σχεδίου αξιοποίησης, σε συνδυασμό με την επιδείνωση της δημοσιονομικής συγκυρίας ανέδειξαν την αδυναμία της Πολιτείας να αποδείξει ότι είναι σε θέση να συντηρεί με την απαιτούμενη επάρκεια τέτοιες εκτάσεις.
Έτσι το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης και ο Σύνδεσμος Εθελοντών του Πάρκου Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» ανέλαβαν την πρωτοβουλία για σήμερα το πρωί με δεντροφύτευση και περιποίηση φυταρίων.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα