SPIEGEL: Η Ελλάδα προσπαθεί να δελεάσει ξανά τους Γερμανούς τουρίστες

08:32 10/3/2012 - Πηγή: 24wro
Αφιέρωμα στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), το περίπτερο του ΕΟΤ...
και τις ελληνογερμανικές τουριστικές σχέσεις κάνει η ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel.

Με τίτλο «Ελλάδα και Αίγυπτος προσπαθούν να δελεάσουν ξανά τους Γερμανούς τουρίστες», το περιοδικό
αναφέρεται στις δυσκολίες των δύο χωρών να προσελκύσουν τουρίστες και την επιτυχία των περιπτέρων τους στην έκθεση.

«Με τους τουρίστες να είναι επιφυλακτικοί φοβούμενοι τις αναταραχές, οι δύο χώρες προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια ευνοϊκή τουριστική χρονιά», αναφέρει.

«Διαμαρτυρίες και επεισόδια ξεσπούν στους δρόμους της Αθήνας εναντίον της Γερμανίας και των ευρωπαϊκών χωρών που τους επιβάλλουν μέτρα λιτότητας, οι ελληνικές εφημερίδες φιλοξενούν φωτογραφίες της Angela Merkel ως Ναζί και οι Γερμανοί τουρίστες δεν ενθουσιάζονται ιδιαίτερα με την ιδέα των διακοπών στην Ελλάδα».

«Όμως το υπουργείο Τουρισμού, δεν έχει την πολυτέλεια να παίζει πολιτικά παχνίδια», τονίζει το δημοσίευμα.

Όπως ανέφεραν και στην κοινή ανακοίνωση Τύπου ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και ο Γερμανός Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας κ. Hans- Joachim Fuchtel «το ενδιαφέρον για την Ελλάδα ως χώρα διακοπών παραμένει άρρηκτο, διότι αυτή η πανέμορφη χώρα πάντα αξίζει ένα ταξίδι. Πολιτισμός, παράδοση, μύθοι, ονειρεμένες παραλίες, εντυπωσιακά τοπία, αρχαία μνημεία και βεβαίως η εγκάρδια φιλοξενία των Ελλήνων είναι ό,τι περιμένει τους επισκέπτες».

«Οι Γερμανοί ευχαρίστως ταξιδεύουν προς την Ελλάδα, πράγμα που γίνεται ιδιαίτερα ορατό και στην ΙΤΒ. Και ταξίδι δε σημαίνει μόνο διακοπές. Επιθυμούμε την εντατικότερη συνεργασία, επιθυμούμε να διδαχθούμε ο ένας από τον άλλον», σχολίασε ο κ. Hans- Joachim Fuchtel.

Mediagate.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα